Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti'den Sırrı Süreyya Önder'e yanıt: Siyaset er meydanıdır, film seti değil

"Partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur" dedi.

İYİ Parti

 

HDP'li Sırrı Süreyya Önder'in "Dün bize aracı gönderen, 'Şurada kiminle çalışalım? Şunu nasıl yapalım?' diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez" sözlerine yanıt veren İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "Partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur" dedi.​​​​​​​

DUVAR – İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in İYİ Parti’nin aracılar göndererek HDP’yle nasıl çalışabileceklerini sorduğu açıklamasına yanıt verdi.

Önder’in sözlerini iftira olarak nitelendiren Yavuz Ağıralioğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. İYİ Parti’ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP’ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

Çözüm süreci döneminde Dolmabahçe Sarayı’ndaki görüşmeyi hatırlatan Ağıralioğlu, şöyle devam etti: “Sırrı Bey’in aklı Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki henüz İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP’ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı. Karıştırmasın. Kandil’e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın.”

 

NE OLMUŞTU? 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Nisan’da Haber Global TV’de yayınlanan “Jülide Ateş ile 40” programında “İYİ Parti HDP’yi nereye konumlandırıyor?” sorusu üzerine “PKK, terör örgütünün yanına konumlandırıyor. Hep bunu söyledik. Millet İttifakı’nın bileşenlerine baktığınız zaman, 24 Haziran’da Demokrat Parti var, Saadet Partisi var, İYİ Parti ve CHP var. Yerel yönetimlerle ilgili sadece İYİ Parti ve CHP var. Seçmen oy vermiştir ona söyleyecek bir sözümüz yok. Yani seçmenler hiçbir zaman hiçbir siyasi partini tapulu malı değildir” demişti.

ÖNDER: DÜN ARACI GÖNDERENLER BUGÜN BİZE KOORDİNAT BİÇEMEZ

Sırrı Sürreyya Önder, 8 Mayıs günü Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını cevaplarken Akşener’in açıklamasına da yanıt vermişti.

Yerel seçimlerde HDP’nin aday göstermediği yerlerde, HDP seçmenin CHP’ye oy verdiğini söyleyen Çakır, “Bir ittifak var ve o ittifakın açık aktörleri CHP ve İYİ Parti. Ama HDP’nin desteği olmasa o seçimlerde o başarılar elde edilemezdi. Demirtaş’ın 31 Mart öncesindeki o açıklaması olmasaydı, ne kadar olurdu açıkçası çok emin değilim. Yani adı konmamış bir ittifak ilişkisini çok da fazla sindirmeyenler de vardı sanki” sözleri üzerine Önder şunları söyledi:

“Bir memlekette 6 milyonu aşkın insan, bağrına taş basacak bir siyasal ve sosyal gerçeklikle karşı karşıya ise, ittifakı oluşturan diğer partilerin hepsinin, bir soru sorması icap eder. Bu soru sorulmadı. Gelelim benim şahsi düşünceme: Ben böylesi bir ittifaktan yanayım. İnsanlar bugünkünden daha iyi şeyleri hak ediyorlar. Ben kişisel olarak, ilkesel ve açık olmayan hiçbir şeye taraftar değilim. Dışarıda olsaydım, muhtemelen ben de partimin işaret ettiği doğrultuda tutumumu ortaya koyardım. Bu anlamda, halen de geç kalınmış değil. Dün bize aracı gönderen, ‘Şurada kiminle çalışalım? Nasıl çalışalım? Şunu nasıl yapalım?’ diye fikrimizi merak eden bir siyasal parti, bugün bize koordinat biçemez. İYİ Parti’yi kastediyorum. ‘Bizim nazarımızda HDP şuradadır’ falan gibi bir şey diyemez. Bu saygısızlığı bugün yapabiliyorlarsa, o gün, bizim bu ilkeselliği dayatmış olmamamızdan dolayıdır. İYİ Parti’ye hiç kızmıyorum ya da onun liderine. Biz o gün böyle yapmakla ve bu bağra basılan taşı da kimsenin merak etmemesi ile, bugün böylesi değerlendirmelerin muhatabı oluyoruz.” (HABER MERKEZİ)

Yavuz Ağıralioğlu@yavuzagiraliog

1. Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. Millet için yapıyoruz.

PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir.

Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız.

4.088

15:14 - 11 May 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

1.046 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Yavuz Ağıralioğlu@yavuzagiraliog

2. İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur.

Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız.

3.278

15:14 - 11 May 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

947 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Yavuz Ağıralioğlu@yavuzagiraliog

3. Sırrı Bey'in aklı Dolmabahçe görüşmelerine gittiyse, bilsin ki henüz İYİ Parti daha kurulmamıştı. HDP'ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı. Karıştırmasın.

Kandil'e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın.

5.842

15:16 - 11 May 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

1.424 kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Yavuz Ağıralioğlu@yavuzagiraliog

4. Türk Yurdu, algıyı ve iftirayı yönetenlerin, kendi kirine pasına bakmadan ona buna çamur atanların değil, hakikate râm olanların yurdudur.

Maalesef, iktidar her sıkıştığında PKK savunucusu bu kadrodan medet umuyor.

Bu alçak iftirayı bu akşam Habertürk'te cevaplayacağım.

2.027

15:20 - 11 May 2020

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

671 kişi bunun hakkında konuşuyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER