Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti'de başörtüsü ikilemi: Gönlüm 'evet'ten aklım ‘hayır’dan yana

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in başörtüsü teklifi konusunda 'evet' demeye olumlu yaklaştığı, ancak iktidarın teklifi Meclis'ten geçse de referanduma götürebileceğinden endişe ettiği ifade edildi.

İYİ Parti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önceki gün milletvekilleri ve Başkanlık Divanı’yla yılın ilk buluşmasını gerçekleştirdi. Akşener'in AK Parti’nin hazırladığı “başörtüsü ve aile birliğine” yönelik düzenlemeleri içeren anayasa teklifine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun parti kaynaklarından edindiği bilgiye göre Akşener, “özgürlük garantisine” işaret ederek “başörtüsü takan da takmayan da eşit olsun” ilkesinin önemine değindi, yapılacak düzenlemenin her iki kesimin de hakkını koruması gerektiğinin altını çizdi. 

'AKLIM 'HAYIR'DAN YANA'

Akşener’in, partisinin hukukçularından oluşan bir heyetin hazırladığı revize metni Altılı Masa toplantısında gündeme getirebileceği kaydedildi. Edinilen bilgiye göre Akşener, teklife “evet” deme yönündeki eğilime olumlu yaklaştığını ve katıldığını, ancak iktidarın Meclis’ten 400’le de geçse teklifi referanduma götürebileceğine yönelik endişe taşıdığını dillendirdi. Toplantıda bazı milletvekillerinin ise teklif konusunda referandum olasılığı nedeniyle, “Gönlüm 'evet'ten ama siyasi aklım ‘hayır’dan yana” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Akşener’in milletvekilleri ve kurmaylarına Altılı Masa'yı dağıttırmayacağını, masa ortakları olarak iktidara gelebileceklerini söylediği kaydedildi. 

SİNAN ATEŞ’İN AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜ

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener’in, Ankara’daki silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ailesiyle görüştüğünü açıkladı. Zorlu, Ateş’e yönelik suikastı basit bir saldırı, kayıp olarak değerlendiren yaklaşımları reddettiklerini dile getirdi. Zorlu, devlet tarafından ivedilikle sorumluların, katillerin ve varsa ardındaki güçlerin ortaya çıkarılması gerektiğinin altını çizdi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER