Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti yetkilisi: Cumhur İttifakı kazanırsa referanduma gideceğiz

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz seçimde 301 ve üstünde milletvekili çıkarmaları halinde ülkede çok şeyin değişeceğini belirtti.

İYİ Parti yetkilisi: Cumhur İttifakı kazanırsa referanduma gideceğiz

TBMM’de Millet İttifakı’nın milletvekili sayısının ülkenin kaderini belirleyeceğini söyleyen İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, “ CumhurbaşkanıCumhur İttifakı’ndan seçilse bile referanduma giderek, yetkilerini alırız” dedi.

Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan İyi Partili Poyraz, şu ifadeleri dile getirdi:

301 ve üstünde milletvekili çıkarmaları halinde ülkede çok şey değişir. 400 ve üstünde milletvekiliyle Cumhurbaşkanı, Cumhur İttifakı'ndan olsa bile referandumla yetkilileri alınabilir.

301 ve üstünde milletvekili çıkartıldığında TBMM başkanı da, komisyon başkanlıkları da elde edilmiş olacak. Cumhurbaşkanı kararnamelerinin bir hafta içinde kanunlaşması da o zaman sağlanır. 360 milletvekili ve daha fazlasını çıkarırsak, Cumhurbaşkanlığı seçimi kazanılamasa bile 45 gün içinde ülke referanduma götürülür ve yetkileri alınmış Cumhurbaşkanı kalır. Referandumla gelmiş bir sistemin, referandum ile gitmesini çok önemsiyorum. Vatandaşın göndermesini kıymetli buluyorum.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER