Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İyi Parti Sözcüsü: CHP’nin Rehini, 'Erdoğan Gitsin de Ne Olursa Olsun' Düşüncesinde Değiliz!

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu ile telefonda görüştüğünü ve CHP'yi eleştirerek kendisine, "CHP’nin rehini değiliz, 'Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun' düşüncesinde değiliz” dediğini söyledi.

İyi Parti Sözcüsü: CHP’nin Rehini,

30 Ağustos resepsiyonunda Erdoğan ile Akşener arasındaki yakınlaşma dikkatleri çekmiş, kulislerde Cumhur İttifakı bileşenlerinin değişebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Kulislerde Erdoğan'ın 50+1’e ulaşmak için Akşener ile ittifaka gidebileceği konuşulurken, İyi Parti lideri, katıldığı bir canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunmuş, Fatih Altaylı'nın "İyi Parti Erdoğan'ı destekler mi?" sorusuna, "Güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönmek için bir konsensüs aranıyorsa CHP de orada yer alır" şeklinde yanıt vermişti.
TIKLAYIN - Meral Akşener'den "İyi Parti Erdoğan'ı destekler mi" sorusuna yanıt

Acet, "Siyasette yüzde 51 için yeni ittifak arayışları" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümünde Ağıralioğlu'nun ifadelerini şu ifadelerle aktardı:

Evvelsi gün İyi Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’nu aradım, Durmuş Yılmaz’ın yaptığı gibi “neler oluyor” diye sordum.

Söze “bir senedir benzeri açıklamalarda bulunduğunu” söyleyip, “Seçim meydanlarında “çocukların katillerinin oyuna talip değiliz” dediğini hatırlatarak başladı.

Devamında yine CHP’ye dönük eleştirilerini sıralayarak;

“CHP’nin rehini değiliz”,

“Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun” düşüncesinde değiliz”,

“Toptan kabul, ya da ret cephesi değiliz” gibi cümleler kurdu.

Devamında Ağıralioğlu’na “peki bu yeni durum, CHP ile ittifakı bitireceğiniz, Cumhur ittifakına yöneleceğiniz anlamına mı geliyor” diye sordum.

Sözün burasında, ağızdan çıkanın bağlayıcılığına karşı gösterilen ‘temkin dilini’ karşımda buldum:

“Hanımefendinin (Meral Akşener) duruşu üzerinden yanıt vereyim. Parlamenter sisteme geçiş ya da mevcut sistemde ‘denge/denetleme/frenleme’ mekanizmasını güçlendirecek türden bir çalışma olursa böyle bir yönelim olabilir”

Yazının tamamı için tıklayın



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER