Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun “içişlerine karışılmamalı” sözlerine katılmadı: Kazanacak aday vurgusu yaptık

İYİParti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Cumhurbaşkanı adaylığı” ile ilgili, “bir parti, başka bir partinin içişlerine karışmamalı” sözlerine katılmadığını vurguladı.

İYİ Parti kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun “içişlerine karışılmamalı” sözlerine katılmadı: Kazanacak aday vurgusu yaptık

İYİ Parti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Cumhurbaşkanı adaylığı” ile ilgili, “bir parti, başka bir partinin içişlerine karışmamalı” sözlerine katılmadığını vurgulayarak, “Kazanacak aday vurgusu yapmak, bir partinin içişlerine karışmak değildir. Akşener, mücadeleyi yok mu saysaydı?” karşılığını verdi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberin göre, ismi açıklanmayan İYİ Parti kurmayları, “Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili 6’lı masada bir tartışma yaşanır mı” sorusuna şöyle yanıtladı:

“Altı siyasi partiyi bir araya getiren en önemli etken, güçlendirilmiş parlamenter sistem. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusu Kılıçdaroğlu’nun önerisi ile masanın gündemine gelmiş bir konudur. Kılıçdaroğlu adaylığı ile ilgili bir öneride bulunursa, altı siyasi partinin lideri adaylığı tartışır.”

"Akşener, benzer söylemleri daha önce de kullandı"

Kurmaylar, “Akşener, ilk kez İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığı ile ilgili böyle bir açıklama yapmadı. Benzer söylemleri daha önce de kullandı. Kazanacak bir aday vurgusunu yapmak da bir partinin içişlerine karışmak değildir. 2023’te kim cumhurbaşkanlığını kazanacaksa, bu İmamoğlu, Yavaş ya da bir başkası, isim önemli değil, muhalefet bu ismi ortak aday olarak göstermeli demektir” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, dün televizyonların Ankara Temsilcilerinin sorularını yanıtlamıştı. Kılıçdaroğlu, "Siyasi centilmenlik açısından başka bir partinin başka bir partinin belediye başkanını aday olabileceği yönünde açıklama yapmasını siyasi centilmenlik açısından nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şöyle yanıt vermişti:

"Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır. Her partinin kendi iradesi ve kurulları vardır. Her parti kendi içinde değerlendirmesini yapar, bir sorun varsa. işin doğrusu bu."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER