Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in Hadis-i Şerif'ini hatırlatarak AKP hükümetine uyarıda bulundu.

AKP'ye seslendi: Efendimiz (S.A.V)'in ihtarı hatırlarından çıkmamalı

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)

İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabı aracılığıyla yapmış olduğu paylaşımda dikkat çeken ifadeler kullandı. Hukukun güçlü ile garibanı eşitleyen bir mekanizma olduğunu ifade eden Ağıralioğlu, hukukta keyfîliğe yer olmadığını dile getirdi.

İYİ Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Ağıralioğlu, gerçekleştirdiği bir konuşmayı sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaştı. AKP iktidarına seslenen Ağıralioğlu, Efendimiz (S.A.V)'in bir Hadis-i Şerif'ini de hatırlattı.

Yavuz Ağıralioğlu'nun konuşması şu şekilde:

Kabahati işleyen şöhretli biri olduğu için araya Efendimiz (S.A.V)'in arkadaşlarından hatırlı olanlar girip diyorlar ki "Ya Resulallah, bu filancalardandır. Bunu affetmez misiniz?"
Şöhretli birinin affına dair cümle kurdukları için Efendimiz (S.A.V)'in çok müstesna zamanlarda mübarek alınlarındaki damar çıkarmış, çok sinirlendikeri zamanlarda. Böyle birkaç sefer böyle teşebbüste bulunca arkadaşları onlara diyor ki "Sizden önceki kavimler şu yüzden helak oldular; Onlar, içlerinden zayıflar kabahat işledikleri zaman onları hemen cezalandırır, içlerinden şöhretli, itibarlı olanlar suç işledi mi onları affederlerdi. Sahipsizleri cezalandırıp, şöhretlileri affetmek meyli yüzünden nice kavimler helak oldu. Ondan sonra buyuruyorlar ki; Peygamber (S.A.V) kızı Fatıma (R.A) olsa dahi andolsun ben bu cezayı verirdim.
Dolayısıyla bu işlerin önünü kesmek istiyorsa AK Parti'deki arkadaşlarımızın yapacağı şey şudur; 'Bu bizden de olsa kim bu işe kabahate kalkışmışsa, bu teşebbüse bulaşmışsa canını okuyacağız' kararınız olsun bu iş toparlanır. AK Parti'deki arkadaşlarımız 'Bizde yok' dediği için bu iş olmuyor. 'Herkeste var siz de yok' dediniz mi bu siyasi münafıklığı da tetikler. Sizdenmiş taklidi yapan bir sürü münasebetsiz adam, AK Partili'yim taklidi yaparak bu oluşturduğunuz zaafiyetin içine girer. Buradan enfekte olur Türk siyaseti, burdan enfekte olur Türk adli bürokrasisi. Dolayısıyla bu zaafiyet alanına sebep olan şey AK Parti'nin mücadelede karar verdiği bu ilkesizliktir.

Yavuz Ağıralioğlu@yavuzagiraliog

Hukuk, güçlü ile garibanı eşitleyen mekanizmadır. Keyfîliğe yer yoktur.

Efendimiz (s.a.v.)'in "Onlar, içlerinden zayıf, fakir ve garip olanları hemen cezalandırıp; zengin, güçlü ve şöhretli olanları ise affederlerdi." ihtarı hükûmetin hatırından hiç çıkmamalıdır...

Yerleştirilmiş video

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER