Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İYİ Parti Cumhur'a mı katılıyor! Destici'den Akşener'e davet geldi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in açıklamalarını değerlendirdi. Akşener'e ittifak kapısı açtı.

İYİ Parti Cumhur

Cumhur İttifakı ortağı, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, BBP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in gündeme dair açıklamalarını değerlendirdi.

Destici, "Başından beri İYİ Parti ve Genel Başkan Sayın Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacak aday olduğunu ifade etti. Kazanacak bir cumhurbaşkanı adayının gösterilmesi gerektiğini hep ifade etti. Onun bu açıklaması şunu gösterir ki, artık İYİ Parti, Altılı Masa'da değil. Ya yoluna kendisi devam edecek ya da Cumhur İttifakı ile birlikte hareket ederse bundan memnuniyet duyarız. Daha önce de Cumhur İttifakı'nın genişlemesine çok sıcak baktığımı ifade etmiştim" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının konuşulduğu 2 Mart'taki Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılan aday belirleme toplantısında ortak aday kararı metnine imza atmıştı. 2 Mart gecesi parti merkezinde toplantı yaptı. 3 Mart öğleden sonra partisinin Genel İdare Kurulu'nu topladı. 1,5 saat süren toplantının ardından  Akşener, İYİ Parti dışındaki Millet İttifakı'nın 5 üyesinin tamamının cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Lideri Kılıçdaroğlu'nu belirlediğini duyurdu.

Masadan ayrıldıklarını belirten Akşener, "İYİ parti dayatmaya mecbur bırakıldı, tercihe zorlandı" dedi. Akşener, her fırsatta CHP Genel Merkezi'ne bağlı olduklarını dile getiren Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı adayı olmaları için çağrıda bulundu. Akşener, "Milletimiz sizi göreve çağırıyor… Size ateşten bir gömlek giymeyi vazife kılmıştır… Bu topyekun bir dayatmayı yıkma vazifesidir" dedi.

Akşener'in açıklamalarının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Hiç merak etmeyin büyün taşlar yerine oturacak" ve "Yolumuza devam ediyoruz arkadaşlar" ifadelerinde bulundu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER