Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İTALYA´DAN AB´YE MÜLTECİ AÇIKLAMASI: HAVAALANLARINI DA KAPATIYORUZ

İtalya Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini, "Limanları kapattığımız gibi havaalanlarını da kapatıyoruz." diyerek, diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden mülteci geri kabul etmeyeceklerini bildirdi.

İTALYA´DAN AB´YE MÜLTECİ AÇIKLAMASI: HAVAALANLARINI DA KAPATIYORUZ

Sosyal medya sitesi Twitter´daki hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Salvini, son günlerde gündeme gelen "mültecilerin Almanya´dan İtalya´ya tarifesiz uçak seferleriyle gönderileceği" yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Salvini, "Berlin veya Brüksel´de birileri düzinelerce göçmeni izinsiz tarifesiz uçak seferleriyle İtalya´ya getirmeyi düşünüyorsa, şunu bilmeliler ki müsait havaalanı yok ve olmayacak da. Limanları kapattığımız gibi havaalanlarını da kapatıyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu kişilerin Almanya´dan İtalya´ya gönderilmesi durumu, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasındaki Dublin Sözleşmesi´nden kaynaklanıyor. Dublin Sözleşmesi uyarınca mültecilerin iltica başvurusunu AB´ye giriş yaptığı ilk ülkede yapması gerekiyor.

Eğer mülteci başka bir AB ülkesine giderse o ülke, mültecinin haklarını ihlal etmeden kişiyi AB´ye ilk giriş yaptığı ülkeye gönderme hakkına sahip bulunuyor.

Akdeniz´den Avrupa´ya ulaşmaya çalışan mültecilerin çoğunlukla karaya ilk ayak bastığı ülke olan İtalya, uzun zamandır Dublin Sözleşmesi´nin güncellenerek bu durumun değiştirilmesi gerektiğini savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER