Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İtalya'da LGBT'ye karşı yeni hamle: Taşıyıcı annelik evrensel suç sayılsın!

İtalya'da Meloni hükümeti, LGBT sapkınlığına karşı politikalarına yenisini ekledi. 'Taşıyıcı anneliğin' evrensel suç sayılması için tasarı önerisi sunuldu.

İtalya

İtalya'da Meloni hükümeti, LGBT sapkınlığına karşı politikalarına yenisini ekledi. 'Taşıyıcı anneliğin' evrensel suç sayılması için tasarı önerisi sunuldu.

İtalya sağ koalisyon hükümeti, parlamentoya 'taşıyıcı anneliği' evrensel suç sayılmasını sağlamaya yönelik yasa tasarısı önerisi verdi. Ülkede özellikle eşcinsel çiftlerin çocuk sahibi olmasına yönelik tartışmalar devam ederken, hükümetten yeni bir adım geldi. İktidarın büyük ortağı Başbakan Giorgia Meloni'nin partisi İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI), taşıyıcı anneliği evrensel bir suç haline getirmek üzere parlamentonun alt kanadı Temsilciler Meclisi Adalet Komisyonu'na yasa önerisi sundu.

Söz konusu yasa teklifinin özellikle, İtalya'da halihazırda yasa dışı dolayısıyla suç olan taşıyıcı annelik uygulaması için yurt dışına gidilmesini engellemeyi amaçladığı belirtildi. İtalya'da hükümet, geçen hafta LGBT çiftlerin, taşıyıcı anne üzerinden sahip oldukları çocuklarının yasal aileleri olarak doğum kayıtlarının yapılmasını durdurmuştu. Ayrıca Meloni'nin partisi FdI, yine geçen hafta Senato'da Avrupa Politikaları Komisyonu’nda Avrupa Birliği'nin LGBT’lilerin haklarını tanımaya yönelik düzenlemesini engelleyen bir karar almıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER