Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsveç, Kur’an yakma provokasyonunu bütün kurumlarıyla lanetledi

İsveç'te daha önce defalarca engellediği Kur’an yakma eylemi en sonunda üç kişilik bir grup tarafından korsan bir eylemle gerçekleştirildi. Provokasyon, ülkenin önde gelen gazeteleri ve bütün kurumları tarafından lanetlendi.

İsveç, Kur’an yakma provokasyonunu bütün kurumlarıyla lanetledi

“Avrupa’nın ortasında Kur’an-ı Kerim yakıyorlar. Sonra da aklın, bilimin, özgürlüğün, adaletin savunucusu olduklarını iddia ediyorlar. Kendileri gibi olmayan herkesi akılsız, gerici, özgürlük düşmanı olarak yaftalıyorlar. Modern barbarlar ilkellikte sınır tanımıyor.” 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç’in Malmö kentindeki Kur’an yakma olayına sosyal medya hesabından böyle tepki göstermişti.

Kalın’ın tepkisi, olay hakkında büyük bir organizasyonun parçasıymış ya da çok sayıda insanın eylemiymiş gibi bir izlenim yaratıyorsa da durum öyle değil. 

Emniyet defalarca engelledi, planlayıcılar sınırdışı edildi

İsveç gazetesi SVT’ye göre Danimarka’nın oy yüzdesi 1.8 olan  aşırı sağcı partisi Stram Kurs lideri Rasmus Paludan, iki haftadır İslam karşıtı protesto için polis izni almaya çalışıyordu. Paludan’ın talebini daha önce defalarca reddeden polis, en son Kur’an yakma provokasyonuna dönüşecek eylemine de yeşil ışık yakmamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER