Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsveç Dışişleri Bakanı: Yeni hükümet, YPG ile arasına mesafe koyacak

"Bu organizasyonlarla PKK arasında çok yakın bir bağ var"

İsveç Dışişleri Bakanı: Yeni hükümet, YPG ile arasına mesafe koyacak

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, NATO'ya katılmak için Türkiye'nin onayını almaya çalışan ülkede yeni hükümetin YPG ile arasına mesafe koyacağını söyledi. 

Billstrom, İsveç Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Bu organizasyonlarla (PYD ve YPG) Bu organizasyonlarlaBu organizasyonlarla. Bu Türkiye ile bizim iyi bir ilişkimiz olması önünde engel oluşturur" dedi. 

Dışişleri Bakanı, "İsveç'in ana hedefi NATO'ya üye olmaktır" dedi. 

YPG ve onun siyasi kolu PYD, Türkiye tarafından PKK'nın uzantısı olan "terör örgütleri" kabul ediliyor.

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO müttefikleri, Finlandiya ve İsveç'in katılım protokollerini meclisten geçirdi. Ankara, iki ülkenin "aralarına terörle mesafe koymaları" konusundaki taleplerinin karşılanmaması durumunda Kuzey ülkelerinin NATO üyeliğini desteklemeyeceklerini söylemişti. 

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson gelecek hafta Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirecek. Kulislerde Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO'ya katılmasına daha sıcak baktığı konuşuluyor. Finlandiya ise katılım için İsveç'i bekleyeceklerini söylüyor. 

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar bu hafta, Bloomberg'e yaptıkları açıklamalarda "İsveç'in Türkiye'nin taleplerini karşılamadığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündeminin yıl sonuna kadar dolu olduğunu" söyledi. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER