Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsveç, Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesini reddetti

İade talebinin 'siyasi olduğunu' belirten İsveç Yüksek Mahkemesi, Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

İsveç, Bülent Keneş

İsveç Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'terörist' diyerek 'Türkiye'ye deport edilmesi' gerektiğini söylediği Bülent Keneş'in iadesini reddetti. Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Keneş'in iade edilmesi adına Ankara'nın talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı bildirildi. İsveç Yüksek Mahkemesi, İade talebinin 'siyasi olduğunu' kaydetti. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "Yapmış olduğumuz görüşmede hedef, terörle mücadelede İsveç'in tutumu ve bu rakamların (Türkiye'ye iade edilecek kişi sayısı) 30 olması, 70 olması, 100 küsur olması, bunlar hepsi ayrı ayrı tartışabilecek konular. Bu arada 4 tanesi deport edildi. Ama şu anda FETÖ terör örgütünden İsveç'te olan bir tanesi var ki, ismini de vereceğim Bülent Keneş, mesela bu teröristin Türkiye'ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Bununla alakalı olarak da biz tabii İsveç'in daha hassas davranmasını istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Keneş daha önce 2015 yılında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilmiş, yurtdışına çıkış yasağı uygulanarak serbest bırakılmıştı. Keneş için 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 18 Ekim 2016'da tutuklama kararı çıkartılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER