Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İşten çıkarılan sendikalı Cumhuriyet gazetesi çalışanları: Kararı tanımıyoruz

Toplu sözleşmenin ardından işten çıkarılan sendikalı gazeteciler, Cumhuriyet binası önünde açıklama yaptı. Açıklamada, "Bu kararı tanımıyoruz" denildi.

İşten çıkarılan sendikalı Cumhuriyet gazetesi çalışanları: Kararı tanımıyoruz

Cumhuriyet gazetesinin 2 hafta önce Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile 18 yıl sonra yaptığı toplu sözleşmenin ardından 8 sendikalı gazeteci işten çıkarıldı. İşten çıkarılan gazeteciler ile meslektaşlarına destek veren çalışanlar, Cumhuriyet binası önünde açıklama yaptı. 

"29 Kasım 2021 günü Cumhuriyet Gazetesi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Bu lekenin mimarları, Cumhuriyet Vakfı Başkanı Alev Coşkun, Cumhuriyet Vakfı Genel Sekreteri Işık Kansu ve atanmış şirket yönetim kurulu üyeleri Osman Özer ve Adnan Arslan'dır" ifadelerinin yer aldığı basın açıklamasını, işten çıkarılan isimlerden Cumhuriyet Yayın Koordinatörü Serkan Ozan okudu.

'15 KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARILMASI KARARLAŞTIRILDI'

Açıklamada 16 Kasım 2021 tarihinde yapılan Cumhuriyet Vakfı toplantısında 'en az 15 kişinin işten çıkarılmasının kararlaştırıldığı ve bununla ilgili Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'dan öneri sunmasının istendiği' belirtildi. "Bu karar sonrası gerek Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya, gerek yazı işleri ekibi ve gerekse servis şefleri, çekincelerini dile getirmiş, hiç kimsenin işinden olmaması için yapıcı öneriler ve özverilerde bulunma kararı almıştır" denilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: 

"Emeği yüce değer olarak gören gazetemize büyük zarar veren bu isimler, Cumhuriyet'in simge ismi İlhan Selçuk'un öğrencilerini, çocuklarını gazeteden kovma kararı almışlardır. Bu kararı tanımıyoruz. Çünkü...

16 Kasım 2021 tarihinde yapılan Cumhuriyet Vakfı toplantısında, en az 15 kişinin işten çıkarılması, bununla ilgili Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya'nın öneri sunması kararlaştırılmıştır. Bu karar sonrası gerek Genel Yayın Yönetmeni Küçükkaya, gerek yazı işleri ekibi ve gerekse servis şefleri, çekincelerini dile getirmiş, hiç kimsenin işinden olmaması için yapıcı öneriler ve özverilerde bulunma kararı almıştır.

Ancak, çalışanın sesine kulak tıkayan, kendilerine sunulacak önerileri bile beklemeyen Alev Coşkun, Adnan Arslan ve Osman Özer'den oluşan şirket yönetim kurulu, Cumhuriyet ilkeleriyle uyuşmayan bir kararla sekiz çalışma arkadaşımızı Cumhuriyet'ten koparmıştır. Bu kararla, Cumhuriyeti Vakfı tarafından gazeteyle ilgili kararlarda tek yetkili kılınan Yürütme Kurulu ve Genel Yayın Yönetmenliği makamının iradesi çiğnenmiştir.

Seçim sürecine giren Türkiye'nin en önemli gazetesinin yayın politikasına müdahale girişimin de tehlikenin de farkındayız..."

'EMEKÇİLERLE OMUZ OMUZA OLDUĞUMU BİLDİRDİM'

Öte yandan, açıklama öncesi bina önüne polislerin çağrılması dikkat çekerken, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya sosyal medyadan bir açıklama yaparak, "Cumhuriyet’in Genel Yayın Yönetmeni olarak polisi gazete binasının dışına davet ettim… Açıklamaya bizzat katılacağımı, Cumhuriyet emekçileriyle omuz omuza olduğumu bildirdim…" dedi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER