Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul´un ilk başörtülü başkanı

Türkiye´nin 81 ilinde yalnızca 4 kadın aday başkanlık koltuğuna oturdu. İstanbul´da da AK Parti adayı Şeyma Döğücü, Sancaktepe´de rakiplerini geride bıraktı. Döğücü büyük başarısıyla ?İstanbul´un başörtülü ilk belediye başkanı´ unvanıyla tarihe geçti.

İstanbul´un ilk başörtülü başkanı

Yerel seçimler tüm Türkiye´de olduğu gibi Megakent İstanbul´da nefes kesin bir yarışa sahne oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul´un 39 ilçesinde MHP 1, CHP 14, AK Parti ise 24 ilçeyi kazandı. İlçelerde yönetime talip olan 352 aday arasında sadece 24 kadın aday yarıştı. Bu adaylardan sadece AK Parti adayı Şeyma Döğücü, Sancaktepe´de belediye başkanlığını kazandı. Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Sancaktepe´de geçerli oyların yüzde 49.92´sini alan Şeyma Döğücü, İstanbul´un ilk başörtülü belediye başkanı olarak tarihe geçti. Döğücü 2013-2014 yıllarında Türkiye´nin ilk başörtülü belediye başkan yardımcısı olmuştu. 
Döğücü, Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yaptı. Döğücü, İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulundu. AK Parti´nin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasi hayata katıldı. Döğücü evli ve 3 çocuk annesi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER