Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul'da sağanak etkili oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün yayınladığı hava tahminlerinde İstanbul Avrupa Yakası ile Tekirdağ'da sabah saatlerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirmiş, uyarılarda bulunmuştu

İstanbul

İstanbul'da kuvvetli sağanak yağış İstanbullulara zor anlar yaşatıyor. Yağış özellikle Avrupa yakasında oldukça etkili... Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün yayınladığı hava tahminlerinde İstanbul Avrupa Yakası ile Tekirdağ'da sabah saatlerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirmiş, uyarılarda bulunmuştu

İstanbul'da beklenen şiddetli yağış sabahın erken saatlerinde başladı. Özellikle Avrupa yakasında etkili olan yağış birçok noktada su birikintileri oluşturdu. Yağışın Anadolu yakasında da yer yer etkili olduğu bilgisi gelirken, art arda gök gürültüsü sesleri tedirginlik yaratıyor.

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü dün İstanbullular ve Tekirdağlıları uyarmıştı. İki ilde de kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulunulmuş, hava sıcaklıklarının düşeceği belirtilmişti. Vatandaşlardan tedbirli ve hazırlıklı olmaları istenmişti.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

Sabah saatlerinde İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki ilçeleri ile Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak öngörülüyor.

Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, dolu, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem taşıyor.

4 GÜN SÜRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı son hava tahminlerine göre; İstanbul'da yağış 4 gün sürecej. Kentte sıcaklıklar ise 4 gün boyunca artarak devam edecek. Bugün ve yarın yağmurun yanı sıra gök gürültüsü ve şimşek hadiseleri yaşanması bekleniyor. İstanbul'da 2 Kasım Pazartesi günü hava parçalı bulutlu olacak.

İSTANBUL VE TEKİRDAĞ İÇİN SARI KODLU UYARI

Meteoroloji'nin MeteoUyarı sistemine göre bugün için İstanbul, Tekirdağ, Muğla ve Antalya için sarı uyarı, Isparta ve Burdur için ise turuncu alarm verildi. MGM alarm verilen illere gökgürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı.

Meteoroloji yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile Isparta’nın güney, Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması için uyardı.



Anahtar Kelimeler: İstanbul' sağanak etkili

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER