Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSTANBUL’DA MEYDANA GELEN SON DEPREMİN ŞİDDETİ, AFAD VE KANDİLLİ’Yİ YANILTTI

İstanbul Silivri açıklarında bugün meydana gelen depremin şiddetini AFAD 3,2 ölçerken Kandilli Rasathanesi ise 2,3 olarak duyurdu. İki kurumun farklı sonuç vermesi vatandaşların kafasında karışıklığa neden oldu.

İSTANBUL’DA MEYDANA GELEN SON DEPREMİN ŞİDDETİ, AFAD VE KANDİLLİ’Yİ YANILTTI

Fay hattının üzerinde yer aldığı için daima deprem tehdidiyle yaşayan Türkiye'de, depremin şiddetini ölçen kurumların farklı rakamlar açıklaması vatandaşları tedirgin ediyor. İstanbul'da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında bir deprem meydana geldi. AFAD; Silivri'nin 19,72 km açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü 3,2 olarak ölçtü. Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 2,3 olarak duyurdu.

AFAD verileri

Kandilli Rasathanesi verileri

Depremin büyüklüğünü ölçen iki kurumun verilerinde göze çarpan fark, akıllara 26 Eylül'de meydana gelen depremi getirdi.

26 EYLÜL'DE DE FARKLI ÖLÇMÜŞLERDİ

İstanbul'da 26 Eylül günü saat 14.00 sıralarında meydana gelen deprem büyük panik yaratmıştı. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,0 olarak açıklarken, AFAD depremin şiddetini 5,8 olarak duyurmuştu.

İstanbul Valiliği, deprem sonucu olarak herhangi hasar ihbarı yapılmadığını açıklasa da, kurumların deprem şiddetini farklı ölçmesi vatandaşları tedirgin etti.

Kaynak: sondakika.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER