Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI! VALİLİK'TEN UYARI GELDİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarısına göre, yurdumuz bugün soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi.

İSTANBUL

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika uyarısına göre, yurdumuz bugün soğuk hava dalgasının etkisi altına girdi. İstanbul'da kar yağışı birçok ilçesinde başladı. Yoğun kar yağışı alan bazı kentlerde ise okullar bugün (6 Şubat Perşembe) tatil edildi. İDO ve BUDO'nun bazı seferleri iptal edildi. 

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN UYARI

İstanbul Valiliği, gün boyu yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmura, yüksek kesimlerde yer yer kar şekline dönmesinin beklendiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden alınan son değerlendirmelere yer verildi.

Söz konusu değerlendirmelerde şu bilgilere yer verildi:

"Bugün yağmur şeklinde devam eden yağışların akşam saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, yüksek kesimlerde yer yer kar şeklinde geçmesi beklenmektedir. Cuma günü havanın genellikle parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Karadeniz üzerinden gelen yeni bir soğuk hava ile kar yağışının başlayacağı, cumartesi günü öğle saatlerine kadar kar yağışının devam edeceği tahmin edilmektedir."

Rüzgarın, kentte kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerinden kuvvetli ve zaman zaman fırtına şeklinde (60-80 kilometre/saat), cumartesi gününden itibaren hızını hafifleterek kuvvetli (40-60 kilometre/saat) olarak esmesinin beklendiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, kuvvetli kuzeybatılı rüzgarlarla birlikte hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) düşerek, gelecek hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyredeceği bilgisi verildi.

Hafta sonu gece sıcaklıklarının sıfırın altına düşmesiyle il genelinde buzlanma ve don olayı beklendiği aktarılan açıklamada, "Cuma günü akşam saatlerinde başlayıp cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam edecek kar yağışının, Avrupa Yakası ve güney kıyılarında 1-3 santimetre, Anadolu Yakası'nın iç ve kuzey kesimlerinde 3-5 santimetre örtü bırakması tahmin edilmektedir." denildi.

 

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yaşayan vatandaşlar için son dakika uyarısında bulundu. Bugün İstanbul'da hava sıcaklığının 10 dereceden fazla düştü. Dün İstanbul'da başlayan yağmurun bugün akşam saatlerinde kara dönüşeceği öngörülüyordu. Kar yağışı ilk olarak Sultangazi'de başladı. Aynı zamanda AKOM ve İstanbul Valiliği de don ve buzlanmaya karşı vatandaşları uyardı. Öğrenciler şimdi okulların tatil edilip edilmeyeceğine odaklandı. Yurdu etkisi altına alan kar yağışının görüldüğü bazı şehirlerde okullar bugün de tatil edildi. İşte Ankara, Bursa, İzmir, Antalya, Adana, Edirne, Elazığ, Malatya, Erzurum gibi şehirlerde hava durumu...

 

 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün İstanbul için yaptığı uyarıların ardından Sultangazi'de sulu kar yağışı başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbullulara kar yağışı uyarısı yapmıştı. Kent genelinde olumsuzluklar yaşanmaması için kar önlemleri alındı. Sabah saatlerinde Sultangazi'de sulu kar yağışı başladı.

 

İSTANBUL'DA KAR YAĞIŞI NE KADAR SÜRECEK? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün paylaştığı son dakika verilerine göre İstanbul'da bugün başlayan kar yağışının Perşembe, Cuma ve Cumartesi günü de devam edecek Pazar günü ise etkisini yitirecek. 

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL EDİLECEK Mİ?

İstanbul'da başlayan kar yağışı nedeni ile henüz herhangi bir tatil söz konusu değil. Fakat kar yağışının miktarına göre valiliğin alacağı bir tatil kararı olması durumunda, haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

Kaynak: haber7.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER