Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul´da gerilim

Seçimin üzerinden bir hafta geçmesine rağmen İstanbul´da mazbata hâlâ sahibini bulmadı. İtirazlar ve yeniden sayımlarla devam eden süreçte YSK aşamasına gelindi. Belirsizliğin giderilememesiyle birlikte yükselen tansiyon açıklamalara yansıdı. Gelinen nokt

İstanbul´da gerilim

Karar Gazetesi´nin 9 Mart 2019 tarihli manşet haberi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova´ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi´nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin de gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gündeminde İstanbul seçimleri, İsrail ve Suriye konuları vardı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz´un, tüm oyların sayılması için YSK´ya başvuracağını ve bazı usulsüzlükler tespit ettiğine yönelik açıklaması hatırlatılan Erdoğan şunları söyledi: ?Usulsüzlükler tabii bazı değil, neredeyse bütünü usulsüz. Böyle bir durum olduğu için zaten bu yola başvuruluyor. Bu işin seçim süreci bitti. Bundan sonraki süreç bunun yargı sürecidir. Yargı sürecinde bu işin patronajı Yüksek Seçim Kurulu´ndadır. Bizler, bize gönül vermiş tüm halkımızın özellikle demokratik haklarını kullanma noktasında onların hukukunu da bizim yine hukuk çerçevesinde koruma mecburiyetimiz var. Çünkü biz burada organize bazı suçların işlendiğini gördük, görüyoruz.´ diyorlar. Şimdi bizler de siyasi parti olarak bu organize suçun örgütlü bazı eylemlerin yapıldığını tespit etmiş durumdayız, tevsik etmiş durumdayız.

Yüksek Seçim Kurulu´na bu bilgilerle, bu belgelerle hatta hatta kamera tespitleri var, televizyon tespitleri var. Bütün bu tespitlerle beraber nerede, nasıl, ne gibi yolsuzluklar yapılmış veyahut da boş arazilerde tarlalarda apartmanlar adres olarak gösterilmek suretiyle nasıl oylar kullanılmış, bunları göstermek suretiyle herhalde bundan daha müdellel ve delillendirilmiş bir şey olabilir mi? Bütün bunlarla beraber bu adımı atacağız.?

Erdoğan, ortada 320 bin, 330 bin civarında geçersiz oyun bulunduğunu anlatarak şunları söyledi: ?Bunlar bir tarafa. ?E bunun sayımını yapamayız´ diyorsanız o zaman bunun ötesinde bir şey var. Yapılabilecek hukuk çerçevesinde bir şeyler var. Geçmişte Yalova´da, Ağrı´da bunların örnekleri var. Yapılan seçimler var. Bakıyorsunuz dünyada bırakın itirazları, mesela Amerika´da yüzde 1 gibi sıkıntılı bir oy miktarı olsa bakıyorsunuz erken seçime gidiyor orada veyahut erken demeyeyim seçimin yenilenmesine gidiyor. Bazı eyaletlerde yüzde 2 olsa çünkü bunu şey olarak görüyor. Bu kadar az bir farkla seçimin kazanması halkı rahatlatmaz diye düşünüyor. Şimdi 10 milyonu aşkın seçmenin olduğu bir İstanbul´da kalkıp da herhalde şöyle 13-14 bin oy farkla bir seçimi kazandım havasına kimsenin girmeye de hakkı ve selahiyeti yoktur.

Bu itiraz mercileri biter, bittikten sonra çıkan netice de başımız gözümüz üstünde deriz. Olay bu kadar basit.?

Erdoğan, YSK´nın AK Parti aleyhine bir karar verirse başka başvurulabilecek bir hukuki merci olup olmadığına ilişkin ?Örgütlü müdahalenin içinde savcılıklara duyurular var, o ayrı bir konu. Bunu zaten savcılıklar bunun da gereğini o delillere dayalı olarak yapacaktır. İşin o boyutu ayrı. Bu işin hırsızlık boyutu. Bir de sandıkta hırsızlıklar var. Bizim YSK´ya gidişimiz sandıktaki örgütlü müdahaleye yöneliktir. O ayrı bir iş, ama diğeri ise ayrı bir konu. Her iki kanaldan bu yürütülecektir? diye konuştu.

Asılan teşekkür pankartlarına ilişkin soru üzerine de Erdoğan, şunları kaydetti: ?Yasalara ters bir pankart asılmadıktan sonra kimsenin söyleyecek bir şeyi yoktur. Bu seçimde her türlü iradesini ortaya koyan İstanbul halkına teşekkür etmekten daha doğal, daha tabii ne olabilir? Aynı şeyi Bay Kemal de adayıyla beraber İstanbul´un her yerine asabilir. Ona da mani bir hal yok. Burada ?Teşekkürler İstanbul´ ifadesini kullanmayabilir de ?İstanbul kazandı´ da diyebilir, desin. Ama bütün mesele Yüksek Seçim Kurulu´nun noktayı koyduğu o son andır. Oraya bakmamız lazım.?  

O SIR CÜMLE MASADA

Rusya ziyaretinde ?Herhangi bir operasyon masada olacak mı?? sorusu üzerine Erdoğan, bütün hazırlıkların yapılmış durumda olduğunu belirterek, ?Bütün sınır boyunda her şeyiyle hazır konumdayız ve o sır cümle var ya işte o masadadır. Bir gece ansızın gelmesi gereken veya gelinmesi gereken yere gelebiliriz. Bunlar da bizim yine bu seyahatimizde özellikle baş başa görüşmemizde ele alacağımız konulardır? diye konuştu. 



Anahtar Kelimeler: İstanbul gerilim

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER