Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul´da 1 Mayıs eylemi: ´´Askeri ücret köleliktir; sermayenin değil Rabbimizin kuluyuz!´´

İlkeli Kamu Çalışanları Dayanışma Sendikaları (İlke Sen) tarafından 1 Mayıs İşçi Bayramı vesilesiyle düzenlenen yürüyüş ve basın açıklamasında, sermayenin değil, Allah´ın kulu olunduğuna dikkat çekildi.

İstanbul´da 1 Mayıs eylemi: ´´Askeri ücret köleliktir; sermayenin değil Rabbimizin kuluyuz!´´

İlke Sen tarafından İstanbul Fevzi Paşa Caddesi´nden Fatih İtfaiye Durağına kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşün ardından Eğitim İlke Sen, Sağlık Sen, Toplumsal Dayanışma, Kültür, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği TOKAD ve Özgür Yazarlar Birliği ÖYB adına bir basın açıklaması okundu.  

Açıklamayı, Melike Belkıs Örs, okudu.

Örs, "Bugün bütün bir yeryüzünde ayağa kalkan emek ve alın terinin sesine sesimizi katmak; zalimlerin, müstekbirlerin karşısında hakkı ve adaleti müdafaa etmek için bir araya geldik! Çünkü biliyoruz ki; 1 Mayıs; acının, mazlumiyetin isyana dönüştüğü, hak ve hukuk arayışının ete kemiğe büründüğü gündür. 1 Mayıs, ekmeğin hakça paylaşılmasını talep etme günüdür! Emekçi kitlelerin haysiyet mücadelesini bayraklaştırma, kapitalist hegemonyayı, emperyalist dayatmayı geriletme ve yıkma, azim ve kararlılığını ilan etme günüdür." dedi.

"Egemenlerin ve sermaye sahiplerinin zindana çevirdiği bir dünyada yaşıyoruz"

Egemenlerin, dünyayı zindana çevirdiğine değinen Örs, "Emeği köleleştirerek ilahlık iddialarında bulunan, sermayeye ve onun hizmetkârlarına karşı, ´Sermayenin Değil, Rabbimizin Kuluyuz!´ sözünü yükseltmek için tevhid, adalet, özgürlük şiarıyla yine bir 1 Mayıs´ta alanlara çıktık. Herkes şunu bilmelidir ki; zulüm sürdükçe meydanlarda olacağız, emek ve alın teri yağmalandıkça sıkılı yumruklarımız inmeyecek, sloganlarımızın yankısı şehirlerimizin cadde ve sokaklarından eksilmeyecek. Egemenlerin, sermaye sahiplerinin zindana çevirdiği bir dünyada yaşıyoruz. Yoksulluk ve hukuksuzluğun pençesinde kıvranan bir ülkede yaşıyoruz. Biliyoruz ki yerelden küresele, problemlerimiz birbiriyle irtibatlıdır. Bu gerçeği ıskalamıyoruz." ifadelerini kullandı,.

Haberin devamı...



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER