Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul için ilk yerel seçim anketi sonucu geldi

Haber7'nin haberi; 31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesinde İstanbul için ilk yerel seçim anketi sonucu geldi. İşte anket sonucu.

İstanbul için ilk yerel seçim anketi sonucu geldi

 

Son dakika: Yerel seçim öncesi İstanbul için ilk seçim anket sonucu geldi.

İstanbul için ilk yerel seçim anketi sonucu geldi

 

Genel seçimlerin geride kalması ile birlikte önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek olan yerel seçim sonuçları merakla beklenirken anket firmaları tarafından anketler yapılmaya başlandı. ASAL araştırma tarafından gelen son dakika bilgisine göre İstanbul'da yapılan ilk anket sonucuna yer verildi. Ankete baktığımızda vatandaşlara 2 ile 9 Temmuz tarihleri arasında soru sorulduğu görülüyor.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi resmi sayfasından konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında anketin 2 ile 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında yapıldığına yer verildi. Yapılan anket İstanbul'un 39 ilçesinde 2 bin 506 kişi ile gerçekleştirildi. 

Söz konusu ankette katılımcılara "Bu Pazar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi olsa hangi partiye oyunuzu verirsiniz?" diye soruldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra;

AK Parti: %40.6

CHP: %38.7

HDP/YSP: %5.4

MHP: %4.5

İYİ Parti: %4.3

Zafer Partisi: %1.5

Yeniden Refah Partisi: %1.2

TİP: %1.0

Diğer Parti:%2.8

Kararsızlar/Cevap Yok ile Kısmen Memnunum yanıtları oransal olarak dağıtıldıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinden memnuniyet yüzde 47.5 ve memnuniyetsizlik yüzde 52.5 olarak çıktı.



Anahtar Kelimeler: İstanbul yerel seçim anketi sonucu geldi

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER