Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İstanbul 5.8 ile sallandı! Ünlü deprem tahmincisi bu yorumu yaptı

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets yine uyardı.

İstanbul 5.8 ile sallandı! Ünlü deprem tahmincisi bu yorumu yaptı

Deprem tahminleri doğru çıkan yeni nesil deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, tahminlerini yayınladığı internet sitesinde yeni bir uyarıda bulundu.

Hoogerbeets 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul için öncü deprem olabileceğini söyledi.

5.8'lik depremin bölgede 6 ila 7 büyüklüğünde bir depremin habercisi olabileceği konusunda uyarıda bulunan Hoogerbeets, Yunanistan, Bulgaristan ve Romanya'nın da olası büyük bir sarsıntı için hazırlıklı olması gerektiğini vurguladı.

Hoogerbeets, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan çevresinde büyük şiddette depremlerin çok sık görülmediğini fakat 5.8'lik depremin bu bölgede ciddi stres yarattığını ifade etti.

5.8'lik depremin son derece ciddiye alınması gerektiğini ifade eden Hoogerbeets, 26 ve 27 Eylül tarihlerinde Ay hareketlerinin dikkatli biçimde takip edilmesini söyledi.

24 Eylül'de meydana gelen gezegen hizalanmaları sebebiyle yalnızca İstanbul ve Akdeniz havzasının değil ayrıca geçtiğimiz günlerde 5.9 büyüklüğünde depremle sarsılan Pakistan ve komşumuz İran'ın da yakın merceğe alınması gerektiğinden bahsetti.

Hoogerbeets olası büyük depremin 27 Eylül ve 30 Eylül tarihlerinde meydana gelebileceğini ve herkesin deprem için gereken önlemleri alması gerektiğini vurguladı.

Hoogerbeets'in önümüzdeki süreçte 6 ve üzeri büyüklüğünde depremlerin olabileceği uyarısı dikkat çekti.

Hoogerbeets geçtiğimiz günlerde başka bir video yayınlamış, Ay'ın 17 Eylül'deki evresinin yanı sıra 21 Eylül'deki evresinin de dikkate alınması gerektiğini ifade etmiş ve bu durumun 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem anlamı taşıdığını açıklamıştı.

Hoogerbeets'in bu uyarısından kısa bir süre sonra 24 Eylül günü Porto Riko'da 6, Yunanistan'da 5.6, Pakistan'da 5.8 ve İstanbul'da 4.6 büyüklüğünde ve 26 Eylül günü İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.Hoogerbeets internet sitesinde her gün dünya üzerindeki sismik faaliyetlerin etkisine dair bir veri yayınlıyor.

Yayınlanan veride sismik faaliyet göz önüne alınarak Dünya'da meydana gelebilecek deprem hareketliliği skalasına yer veriliyor

Hoogerbeets'in iddiaları son derece ilgi çekici olsa da birçok uzman depremlerin önceden tahmin edilmesinin olanaksız olduğunu söylüyor.

ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu'nda görev yapan John Bellini, depremlerin ne zaman olacağının tahmin etmenin mümkün olmadığını vurguluyor.

Bellini, büyük depremler öncesi zaman zaman artçı şokların yaşandığını belirtiyor.

Hoogerbeets'in yakın zamanda Türkiye'de meydana gelen orta ve büyük şiddetli depremleri de önceden tahmin ettiği biliniyor.

Geçtiğimiz aylarda yayınladığı bir videoda deprem beklediği bölgeler arasında Türkiye'yi de gösteren Hoogerbeets'in tahmininden kısa bir süre sonra 8 Ağustos'ta merkez üssü Denizli olan 6 büyüklüğünde bir deprem yaşanmıştı.

Hoogerbeets daha önce birçok depremi önceden bilmiş ve bu sayede tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başarmıştı.

Hoogerbeets 5 Temmuz günü Pasifik Ateş Çemberi'nde 6 ila 7 büyüklüğünde bir deprem için uyarıda bulunmuştu.

Hooberheets'in bu uyarısından yalnızca birkaç saat sonra 6 Temmuz'da ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 7.1 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER