Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİLLİ BELEDİYE BAŞKANI ?UNRWA´YI KUDÜS´TEN ÇIKARMAYI´ PLANLIYOR

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, "UNRWA, yabancı bir kuruluş, gereksiz ve çok başarısız. Onları Kudüs´ten çıkarmak niyetindeyim." dedi.

İSRAİLLİ BELEDİYE BAŞKANI ?UNRWA´YI KUDÜS´TEN ÇIKARMAYI´ PLANLIYOR

03. 08. 2018 Pazartesi

KUDÜS

Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşunu (UNRWA) "Kudüs´ten çıkarmayı planladıklarını" açıkladı.

İsrail´in Kanal 7 televizyonu Kudüs´ün İsrailli Belediye Başkanı Barkat´ın UNRWA´ya ilişkin açıklamalarını internet sitesinde yayımladı.

Barkat, "UNRWA, yabancı bir kuruluş, gereksiz ve çok başarısız. Onları Kudüs´ten çıkarmak niyetindeyim." ifadelerini kullandı.

UNRWA´nın Kudüs´ten çıkarılması halinde "terör ve kışkırtmanın azalacağını" iddia eden Kudüs Belediye Başkanı, aynı zamanda hizmetlerin iyileşeceğini ve "Doğu Kudüs´ün Yahudileştirilmesinin güçleneceğini" ifade etti.

Belediyedeki ilgili taraflara bu konuda bir eylem planı hazırlama talimatı verdiğini söyleyen Barkat, söz konusu plan tamamlandığında bunu Başbakan Binyamin Netanyahu´ya sunacağını dile getirdi.

UNRWA´nın Kudüs´teki okullarını kapatacaklarını da belirten Barkat, Filistinli mültecilere işaret ederek, onlarla mülteci olarak değil vatandaş olarak ilgilenmenin zamanı geldiğini söyledi.

UNRWA, Kudüs´ün kuzeyinde yer alan ve kentteki tek kamp olma özelliğini taşıyan Şufat Mülteci Kampı´nı yönetiyor. Burada yaşayan 20 bin kişiden yaklaşık 11 bininin UNRWA´ya kayıtlı olduğu biliniyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER