Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrailli bakandan Abbas´ın Batı Şeria´ya girişinin engellenmesi çağrısı

İsrail Kamu Güvenlik Bakanı Erdan, yakın zamanda yurt dışına çıkması durumunda Filistin Devlet Başkanı Abbas´ın ülkeye alınmaması çağrısı yaptı.

İsrailli bakandan Abbas´ın Batı Şeria´ya girişinin engellenmesi çağrısı

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu´nun (KAN) haberine göre, İsrail Kamu Güvenlik Bakanı Gilad Erdan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas´ın herhangi bir yurt dışı seyahati sonrası Batı Şeria´ya geri dönüşünün engellenmesi çağrısı yaptığı belirtildi.

İsrailli Bakan, "Reshet Bet" radyosuna yaptığı açıklamada, İsrail´in geçmişte (Filistin´in merhum lideri) Yasir Arafat´ı istenmeyen adam ilan ettiğini hatırlatarak, aynı muamelenin en yakın zamanda ülke dışına çıkması durumunda Abbas için de devreye sokulması gerektiğini belirtti..

Erdan, Abbas´ı barış sürecine herhangi bir katkısı olmamakla suçlayarak, Filistin Devlet Başkanı´nın İsrail´e zarar verdiğini iddia etti.

"Abbas´ın ülkeden uzaklaştırılması mı gerekir?" sorusunu yanıtlayan Erdan, sadece uzaklaştırılması değil hatta İsrail´e yönelik siyasetini değiştirene kadar dönüşünün de engellenmesini gerektiğini, çünkü Abbas´ın Filistinlileri dolaylı veya doğrudan İsrail´e karşı kışkırttığını öne sürdü.

Abbas´a karşı bazı önlemlerin alınmasına ilişkin herhangi bir tartışmanın yaşanmadığını ifade eden Erdan, Abbas´ın Gazze´ye yönelik tırmanan gerilimi tetikleyen önemli bir faktör olduğunu savundu.

Erdan, İsrail ordusunun Gazze´den gelen roketlere karşılık vermeye devam edeceğini vurgulayarak, "kapsamlı bir operasyon" seçeneğinin ise Hamas´ın tutumuna göre belirleneceğini aktardı.

İsrailli Bakan Erdan´ın açıklamaları, Yahudi yerleşimcilerin daha önce Filistin Devlet Başkanı Abbas´ın öldürülmesi çağrısının ardından gelmesi dikkati çekti.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail´in "1967 sınırlarını, zorunlu göçe maruz bırakılan Filistinlilerin geri dönüş hakkını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi" nedeniyle Nisan 2014´te durmuştu.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER