Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail'in Hindistan Büyükelçiliği saldırısının arkasında İran çıktı!

Siyonist İsrail'in Hindistan Büyükelçiliği'ne 29 Ocak'ta yapılan saldırının arkasında İran olduğu öne sürüldü.

İsrail

Siyonist İsrail'in Hindistan Büyükelçiliği'ne 29 Ocak 2021'de yapılan saldırının arkasında İran olduğu öne sürüldü. 

HİNDİSTAN MEDYASI: SALDIRIYI İRAN YAPTI

Siyonist İsrail'in Hindistan Büyükelçiliği önünde yola gizlenmiş bir el yapımı patlayıcının infilak ettirmişti. Yaşanan olayların ardından Hindistan medyası yeni bir iddiada bulundu. Hindustan Times'ın aktardığı habere göre, el yapımı patlayıcı ile uzaktan kumanda ile infilak ettirilen saldırının arkasında İran Devrim Muhafızları'nın dış operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü var.

Hindistan 'terörle mücadele' ve istihbarat birimleri, saldırıyı Kudüs Gücü bağlantılı yerel bir Şii grubun gerçekleştirildiği bulgusuna ulaştı. 

Haberde saldırının korku oluşturma maksatlı olduğu, İran'ın iyi ilişkilere sahip olduğu Hindistan'da ağır can ve mal kaybına yol açacak bir saldırı yapmak istemediği vurgulandı.

OLAY YERİNE MEKTUP BIRAKILMIŞTI

Gerçekleşen bombalı saldırının İsrail gizli istihbarat birimi MOSSAD dahi araştırmaya geçerken, olay yerinde İsrail'in Hindistan Büyükelçisi Ron Malka'ya tehdit içerikli mektup bulunmuştu. 

'İsrail'in teröristi' olarak nitelendirilen Malka'nın Hizbullah'ın "hedefinde" olduğu ve "her an her yerde öldürülebileceğini" belirtmişti. Mektup, İsrail merkezli Channel 13 muhabiri tarafından sosyal medyada paylaşıldı. 

LİSTENİN BAŞINDA SÜLEYMANİ VE FAHRİZADE VARDI

İngilizce el yazısıyla bırakılan mektupta, "Son günlerinizi saymaya başlayın" sözleriyle Siyonist İsrail'in öldürdüğü “şehitlerin” bir listesi yer almıştı.

Listedeki ilk isim, İşgalci İsrail Başbakanı Netanyahu'nun hedef gösterdiği ve  ABD eski Başkanı Donald Trump'ın emriyle öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve Iraklı Komutan Mehdi El Mühendis'in yanı sıra Kasım 2020'de öldürülen nükleer bilimci Muhsin Fahrizade olması olayın arkasında İran'ın olabileceği yönündeki iddiaları kuvvetlendirmişti.

İRAN İDDİALARI YALANLADI

Hindustan Times'ın haberine göre, İran, İsrail büyükelçiliğinin önünde patlamayla bağlantılı olduğu yönündeki iddiaları reddetti. İran Hindistan Büyükelçiliği iddiaları "İran ile Hindistan'ın arasını açma" niyetli olduğunu belirtti.

Hindistan güvenlik servisleri ilk belirlemelere göre saldırıyı Jaish-ul-Hind adlı terörist grup üstlendiği de daha önce bildirmişti.

Saldırı, İsrail ile Hindistan arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının yıl dönümünde meydana gelmişti. İki ülke arasında diplomatik ilişkiler 29 Ocak 1992 tarihinde resmen başlamıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER