Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail'in Ankara Misyon Şefi: "Türkiye ile temas kurulmadı"

İsrailli yetkililer, Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanının başından bu yana Türkiye ile temas kurulmadığını söyledi.

İsrail

İsrail'in Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Paul Hirschson ve İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Irit Lillian'ın katıldığı bilgilendirme toplantısında yetkililer, Gazze'ye yönelik İsrail bombardımanının başından bu yana Türkiye ile temas kurulmadığını söyledi.

TÜRKİYE İSRAİL ARASINDA TEMAS OLMADI!

Hirschson, Türkiye'deki gazeteciler için bilgilendirme toplantısı yaptı. Bilgilendirme toplantısında bulunan İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Irit Lillian, "Operasyonun başından bu yana, bildiğimiz kadarıyla bu veya başka bir sebeple Türkiye ile İsrail arasında bir temas gerçekleşmedi" bilgisini verdi.

Paul Hirschson, Al Jazeera, AP gibi medya ofislerinin de bulunduğu binanın hedef alınmasıyla ilgili soruları da yanıtladı. Binanın askeri bir hedef olduğunu savunan Hirschson, 'binada Hamas'ın ve İslami Cihad direniş hareketlerinin askeri istihbarat ofisleri ve askeri gereçleri olduğunu' öne sürdü.

KANIT YOK, BAHANE ÇOK!

Bunlara ilişkin kanıtlar sorulunca bu kanıtları paylaşamayacakları yanıtını verdi. Ancak gazetecilerin faaliyetlerini yürüttüğü binaların vurulmasının savaş suçu olduğu hatırlatılıp İsrail'in elinde bu iddialarıyla ilgili kanıt olup olmadığı sorulunca Hirschson, şunları söyledi:

"Çok çirkin ve şiddetli bir çatışmanın ortasındayız. Var olan ama bu aşamada paylaşamayacağımızı anlayacağınızı umduğum birçok bilgi var. Kanıt var ve bir sözcü olarak bunları paylaşmak isterdim, hayatımı çok daha kolaylaştırırdı. Ama operasyonel kaygılar sebebiyle şu an paylaşmıyoruz."



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER