Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´in yeni planı deşifre oldu

İsrail´in, Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı Mescid-i Aksa´da zaman geçiren Filistinlileri yasa dışı ilan etmesi tepki çekti.

İsrail´in yeni planı deşifre oldu

Filistin İslami Vakıflar Genel Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, "Bu karar, tüm Müslümanların itibarına dokunuyor. Kesinlikle kabul edilemez. İşgalcilerin, Mescid-i Aksa ile ilgili işlere müdahale etme hakkı yok. Aksa´ya giren her Müslüman murabıttır. Kimsenin, Müslümanları kutsal mekanlarına girmekten, ibadet etmekten alıkoyabileceği hukuki bir dayanağı yok" ifadelerini kullandı.

Mescid-i Aksa´nın tüm Müslümanların ibadet mekanı olduğunu belirten Hatib, "Her Müslümanın Aksa´ya girerek ibadet etme hakkı var. İsrail´in bu kararı, Müslümanların Aksa´daki ibadet özgürlüğünü engellemektir" değerlendirmesinde bulundu.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon´un, bugün murabıtların yasa dışı bir yapılanma olduğuna ilişkin kararnameyi imzaladığı bildirilmişti.

Mescid-i Aksa Müdürü Ömer Kesvani ise yaptığı açıklamada, bu kutsal mekanda nöbet tutmanın ibadet olduğunu belirterek, kararın Aksa´da namaz kılanların haklarına saldırı olduğunu ifade etmişti.

Murabıtlar, Mescid-i Aksa´yı Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına karşı korumak için genellikle vakitlerini kutsal mekanda geçiren kişilerden oluşuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER