Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL’E AİT DEVLET ARAZİLERİ ÜZERİNDE İNŞA EDİLDİĞİ GEREKÇESİYLE

İşgal Güçleri El-Arakib Köyünü 162’nci Kez Yıktı

İSRAİL’E AİT DEVLET ARAZİLERİ ÜZERİNDE İNŞA EDİLDİĞİ GEREKÇESİYLE

Filistin Enformasyon Merkezi+-
İşgal güçleri 1948’de işgal edilen Filistin topraklarının güneyindeki En-Nakab bölgesindeki El-Arakib köyünü bugün (26 Eylül Perşembe) 162’nci kez yıktı.

İşgal rejimi İsrail devletine ait araziler üzerine izinsiz inşa edildikleri gerekçesiyle yasal yerleşim alanı kabul etmediği El-Arakib köyünü Temmuz 2010’dan bu yana yıkmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklar, işgal polisinin “En-Nakab’ı Geliştirme İdaresi” görevlileriyle birlikte El-Arakib köyüne baskın düzenlediğini, köyü 162’nci kez yıkan işgal güçlerinin çadırlarına el koyduğu köylüleri açıkta bıraktığını söyledi.

İşgal güçleri El-Arakib köyünü son olarak Eylül ayının başında yıkmış, köy sakinlerini korkutmak için kadınları ve çocukları gözaltına almıştı.

İşgal rejiminin En-Nakab bölgesinde meşru yerleşim alanı kabul etmediği ve her türlü hizmetten mahrum bıraktığı 45 köyden biri de El-Arakib köyü.

İşgal yönetimi El-Arakib köyündeki evleri sürekli yıkarak köy halkını bıktırmayı ve göçe zorlamayı, el koyacağı köy arazilerini Yahudi yerleşimi projelerinde kullanmayı hedefliyor.

El-Arakib köyü sakinleriyse işgal güçlerince yıkılan evlerini her defasında yeniden inşa ederek topraklarını asla terk etmeyeceklerini söylüyor.

İşgal güçleri tarihi Filistin topraklarının yaklaşık yarısını teşkil eden En-Nakab bölgesini 1949’da işgal etti.

  Devamını oku at  
 https://turkish.palinfo.com/28201
 @Copyright Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER