Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´e alınmayan Müslüman kadın vekil Tlaib´in büyükannesinden Trump´a: Allah onu kahretsin

Demokrat Parti´nin göçmen kökenli kadın vekillerine "Geldiğiniz yere geri dönün" diyen ve ardından Rashida Tlaib´in de aralarında bulunduğu iki vekilin İsrail´e girişine izin verilmemesini talep eden Trump´a bir tepki de Tlaib´in anneannesinden geldi. Yaş

İsrail´e alınmayan Müslüman kadın vekil Tlaib´in büyükannesinden Trump´a: Allah onu kahretsin

Trump´ın Filistin davasını ve İsrail´i boykot hareketini destekleyen Demokrat Parti´nin ilerici kanadının göçmen kökenli kadın vekilleri Ilhan Omar ve Rashida Tlaib´in İsrail´e girişine izin verilmemesi çağrısı yapmasının üzerine, İsrail Tlaib´in ülkeye girmesine izin vermemişti. Daha sonra ailesini ziyaret edeceği söyleyen Müslüman vekilin ülkeye girebileceği açıklansa da Tlaib, ´baskıcı koşullar nedeniyle´ bunu reddetmişti. 

Tlaib´in bu kararının ardından Trump´ın "Kazanan Tlaib´in büyükannesi oldu. Artık onu görmek zorunda değil"  ifadelerine Demokrat Parti vekilinin büyükannesi Muftia Tlaib´den sert bir yanıt geldi.

Batı Şeria´daki bir köyde yaşayan Muftia Tlaib, Reuters´a yaptığı açıklamada "Trump, Tlaib gelmediği için mutlu olmamı söylüyor. Allah onu kahretsin" dedi. 

Torununu 2006´dan beri görmediği belirtilen yaşlı kadın, yine de içinde bir umut olduğunu belirterek "Kalbim onun geleceğini söylüyor" diye konuştu. 

´ONU İKİNCİ ANNESİ GİBİ GÖRÜR´

Ayrıca, Muftia Tlaib´in oğlu Bassam Tlaib ise "Rashida Tlaib, büyükannesini ikinci annesi olarak görür. Annem onu her zaman destekledi" dedi ve Tlaib´in başarını büyükannesine borçlu olduğunu her fırsatta söylediğini ifade etti. 

Muftia Tlaib

NE OLMUŞTU? 

Rashida Tlaib, Democratic candidate for Michigan´s 13th Congressional District, speaks at a rally in Dearborn, Mich., Friday, Oct. 26, 2018.

Demokrat Parti´nin ilerici kanadının göçmen kökenli kadın vekillerine "Geldiğiniz yere geri dönün" demiş olan Trump, bundan kısa bir süre sonra kongrenin Demokrat kadın üyeleri Ilhan Omar ve Rashida  Tlaib´in İsrail´e girişine izin verilmemesini talep etmiş, İsrail´den de "İzin yok" açıklaması gelmişti. 

Trump´ın tweeti üzerine İsraile´ alınmayan Tlaib, İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Deri´ye bir mesaj göndererek sadece ailesini ziyaret edeceğini, yıllardır görmediği büyükannesini ziyaret etmek istediğini belirtmişti. 

İsrail daha sonra Tlaib´in ayrıca ´İsrail´in uyguladığı kurallar çerçevesinde ailesini ziyaret edeceği yönünde vaadini içeren bir mesaj da yolladığı´ belirtilmiş ve bu nedenle ülkeye girebileceğini açıklamıştı. 

Ancak Demokrat Parti´nin ilerici kanadının göçmen kökenli vekili Tlaib, İsrail´in uyguladığı "baskıcı koşullar" sebebiyle Batı Şeria´daki ailesini ziyarete gitmekten vazgeçtiğini şu sözlerle açıklamıştı. 

"Susturulmam ve suçlu muamelesi görmem büyükannemin görmek isteyeceği bir şey değil" 

Ilhan Omar ile birlikte Meclis´e seçilen ilk Müslüman kadınlardan olan Tlaib´in Detroit´te doğduğu biliniyor. 

Trump ise kendisinin en sıkı muhalifleri olan Demokrat Parti´nin ilerici kanadının göçmen kökenli kadın vekilleri Alexandria Ocasio-Cortez, Rashida Tlaib, Ayanna Pressley ve İlhan Omar´ı son günlerde sık sık hedef alıyor. 

Kaynak: Sputnik

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER