Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail´den Türklere ?vize yok? zulmü!

Kudüs´ü ziyaret etmek amacıyla gittikleri Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda, ?vizeleri olmadığı? iddiasıyla 93 Türk vatandaşının Filistin topraklarına girişine izin verilmedi. Pasaportları kontrol bile edilmeden toplanan yolcular saatlerce dar bir o

İsrail´den Türklere ?vize yok? zulmü!

31. 07. 2018 Salı

Kudüs´ü ziyaret etmek amacıyla gittikleri Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanında ?vizeleri olmadığı iddiasıyla? 93 Türk vatandaşının Filistin topraklarına girişine izin verilmedi. Pasaportları kontrol bile edilmeden toplanan yolcular saatlerce dar bir odada aç ve susuz bekletildikten ve kendileriyle dalga geçildikten sonra Türkiye´ye geri gönderildi.

Özel seyahat acentesinin yetkilisi telefonda yaptığı açıklamada, dün sabah İstanbul´dan Tel Aviv´e yerel saatle sabah 09.30´da ulaşan ziyaretçi grubun, havalimanında vize kontrolünün ardından İsrail´e girişine izin verilmediğini ifade etti. Kudüs´e gitmeleri engellenen Müslümanlar Türkiye´ye döndü.

Ben Gurion Havalimanında bekletilen Türk yolcuların, İsrail´e vizesiz geldiği iddiasını reddeden seyahat acentesinin yetkilisi, önceki Kudüs turlarında olduğu gibi grupta bulunan kişiler için İsrail Konsolosluğu´ndan toplu vize aldıklarını dile getirdi.

 

Vize olmadan Türkiye´den ayrılmalarının mümkün olmadığının altını çizen firma yetkilisi, ?Kudüs´e turist getiren tur firmaları için İsrail her yolcuya ayrı ayrı vize vermiyor. Konsolosluğun verdiği vize yerine geçen belge tüm yolcular için vize yerine geçiyor. Biz de Kudüs turumuza katılan yolcularımız için İbranice vize yazısını almıştık, ancak buraya gelince vizeleri olmadığı iddiasıyla 93 yolcumuzun İsrail´e girişine izin verilmedi? diye konuştu.

İsrail polisi tarafından Kudüs´e alınmayan yolculardan olan 23 yaşındaki yüksek lisans öğrencisi Hümeyra Hacıibrahimoğlu, pasaport noktasına girdiklerinde, pasaportlarının 1-2 dakika içerisinde kontrol bile edilmeden toplandığını söyledi.

AÇ VE SUSUZ SAATLERCE BEKLETTİLER

Hacıibrahimoğlu, İsrail polisinin grubu ofis gibi bir yere topladığını belirterek, ?Daha sonra dar bir odaya gittik. O odada saatlerce kaldık, aç ve susuz bırakıldık. Bize hiçbir açıklama yapmadılar, ?Biz izin verirsek geçeceksiniz, izin vermezsek geçmeyeceksiniz´ gibi dalga geçer gibi konuştular. Gerçekten bu psikolojik olarak çok yıprattı bizi? dedi.

 

?İLK GİDİŞİMİZDİ AMA SON GİDİŞİMİZ OLMAYACAK?

Kudüs´e ziyaret amacıyla, Mescid-i Aksa´yı görmek için gittiklerinin altını çizen Hümeyra Hacıibrahimoğlu, şöyle konuştu: ?Kesinlikle bu yapılanlar bizi yıldırmayacak. Bizim ilk gidişimizdi, ama son gidişimiz olmayacak. Tur rehberimiz gelip ?Size vize çıkmadığını söylüyorlar, sizi deport ettiler´ dediğinde hepimizden şu tepki geldi, ?Biz paralarımızı geri istemiyoruz, kesinlikle geri vermeyin, en kısa zamanda bizi buraya tekrar geri getirin. Çünkü biz burayı ziyaret etmek istiyoruz ve görmeden geri dönmek istemiyoruz´. Bunu söyledik. Bütün arkadaşlarımın bu hassasiyette olması çok güzel. Oralara gidilmeli, görülmeli. Kesinlikle bu insanları yıldırmamalı, korkutmamalı onların yapmak istediği şey de zaten bu, bizi korkutmak, sindirmek, üzmek. Biz orada çok dik durduk, üzülmedik, ağlamadık. Türkiye´ye yakışır bir duruş sergilediğimizi düşünüyorum.?

Kaynak: milligazete.com



Anahtar Kelimeler: İsrail Türklere vize zulmü

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER