Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Alman medyası: ABD´nin Almanya´ya yeni füze satışı, Türkiye´ye jeostratejik ima

ABD´nin Almanya´ya yeni Patriot füzesi satışına onay vermesini değerlendiren Die Welt, bu adımın, Amerikan silahına Rus S-400 sistemini tercih eden Türkiye´ye ´jeostratejik ima´ olduğunu iddia etti.

Alman medyası: ABD´nin Almanya´ya yeni füze satışı, Türkiye´ye jeostratejik ima

ABD Dışişleri Bakanlığı, Almanya´ya 401 milyon dolar değerinde 50 adet yeni Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) MSE satışını onayladı.

Bu kararın, Almanya´nın güvenliği ve olası hava saldırılarına karşı savunması için çok önemli olduğunu yazan Alman Die Welt gazetesi, bu adımın ardında bir mesajın olduğunu belirterek, Washington´un Almanya´nın elindeki Patriot hava savunma sistemlerinin modernizasyonuna yeşil ışık yaktığını kaydetti.

?BİR NATO ÜLKESİ, F-35´İN GERÇEKTEN GÖRÜNMEZ OLUP OLMADIĞINI KONTROL ETMİŞ OLACAK´

Ayrıca bu kararın, ABD ve Türkiye arasındaki hava savunma sistemi tartışmasının yaşandığı bir sırada geldiğine dikkat çekiliyor. ABD hükümetinin, Türkiye´nin Rus sistemlerini tercih etmesine çok kızdığı kaydedilen yazıda,  ?Bu konuda resmi bir şey söylenmedi ama bunun sonucunda bir NATO ülkesi, Rus S-400 radarları sayesinde ilk kez ABD´nin yeni F-35 uçaklarının gerçekten iddia edilen gibi görünmez özelliklerine sahip olup olmadığını kontrol etmiş olacak? yorumu yapıldı.

Kaynak: tr.sputniknews.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER