Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail zindanlarından haber var! Raid Salah çok kötü şartlar altında

Filistin'in 1948 Bölgesi İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın işgalci İsrail rejimi zindanlarında çok kötü şartlarda tutulduğu bildirildi.

İsrail zindanlarından haber var! Raid Salah çok kötü şartlar altında

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in lideri ve Mescid-i Aksa'nın savunulması için verdiği mücadeleyle öne çıkan Raid Salah'ın avukatı Halid Zebarika, Şeyh Salah'ın Askalan Cezaevi'nde tek kişilik hücrede çok ağır şartlarda tutulduğunu dile getirdi. 

Avukat Zebarika dün gerçekleştirdiği ziyaretten sonra yaptığı açıklamada Raid Salah'ın cezaevinde üç yönden riskle karşı karşıya olduğunu dile getirdi. Bunların birincisi koronavirüs riski ve Şeyh Salah'ın yaşının altmışın üzerinde olması. Aynı zamanda bulunduğu ortamın hijyenik olmaması sebebiyle koronavirüs salgınından kaynaklanan risk daha da artıyor. İkinci önemli risk ise tutulduğu cezaevi ortamında sıcaklığın çok yüksek olmasından kaynaklanıyor. Üçüncü risk ise oldukça ağır şartlarda tek kişilik hücrede tutulmasından kaynaklanıyor. 

Avukat, Şeyh Raid Salah'ın kasıtlı olarak, muhtelif cinayet suçlarından mahkum edilmiş ve kötü sicilleri olan suçluların tutulduğu yere yakın bir tek kişilik hücreye kapatıldığına dikkat çekti. 

Avukat Zebarika, bütün bu zorluklara ve ağır şartlara rağmen Şeyh Raid Salah'ın kendisine okuma, yazı ve tefekkür için bir program çıkardığını ve bu program doğrultusunda fikri ve edebi ürünler ortaya çıkarma çabası içinde olduğunu vurguladı. Avukat, maruz kaldığı zorlukların ve kötü şartların Raid Salah'ı hapse atılmasına gerekçe olarak kullanılan ilkelerinden taviz vermeye ve geri adım atmaya zorlayamadığına dikkat çekti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER