Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL, ŞERİA’YI YIKMAYA DEVAM EDİYOR.. BİR BABANIN ÇARESİZLİĞİ

İsrail, Şeria'nın batısında Filistinlilere ait inşaat halindeki evi yıktı

İSRAİL, ŞERİA’YI YIKMAYA DEVAM EDİYOR.. BİR BABANIN ÇARESİZLİĞİ

İsrail askerleri, işgal altındaki Şeria'nın batısı'nın El-Halil kentinde Filistinlilere ait inşaat halindeki bir evi yıktı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın haberinde, El-Halil’e bağlı Beyt Ummer beldesinde Ali Muhammed El-Allami'ye ait inşaat halindeki evin İsrail askerlerince yıkıldığı aktarıldı.

İsrail makamlarının söz konusu beldeyi C bölgesi olarak değerlendirdiği ve askerlerin inşaat halindeki evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktığı bildirildi.

- İsrail yönetimi Filistinlilere ait yapıları yıkıyor

İsrail, 1967'de işgal ettiği Kudüs'ün doğusunda ve Şeria'nın batısı'nda Filistinlilere ait ev ve yapıları çeşitli gerekçelerle yıkıyor.

Filistinli kaynaklar, sadece geçen yıl Kudüs'ün doğusunda ve Şeria'nın batısı'nda Filistinlilere ait 538 ev ve iş yerinin "ruhsatsız" olduğu veya "C bölgesi"nde inşa edildiği gerekçesiyle İsrail tarafından yıkıldığını belirtiyor.

Filistin ile İsrail yönetimi arasında 1995'te imzalanan "İkinci Oslo Anlaşması" çerçevesinde işgal altındaki Batı Şeria, A, B ve C bölgelerine ayrılmıştı.

Yüzde 18'i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistin'e; yüzde 21'lik B bölgesinin idari yönetimi Filistin'e güvenliği İsrail'e; yüzde 61'ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenliği ise İsrail'e devredilmişti.

Kaynak: https://www.dunyabulteni.net/filistin/israil-seria-yi-yikmaya-devam-ediyor-bir-babanin-caresizligi-h450214.html



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER