Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail Savunma Bakanı'nın evindeki temizlikçi, İranlı hacker grubuna çalıştığı gerekçesiyle tutuklandı

Bakan Benny Gantz'ın evindeki bir temizlikçi, İran ile bağlantılı bir hacker grubu için bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yerleştirme niyetinde olduğundan şüphelenilmesinin ardından casuslukla suçlamasıyla tutuklandı.

İsrail Savunma Bakanı

İsrail Adalet Bakanlığı'na göre, Siyonist rejimin Savunma Bakanı Benny Gantz'ın evindeki bir temizlikçi, İran ile bağlantılı bir hacker grubu için bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yerleştirme niyetinde olduğundan şüphelenilmesinin ardından casuslukla suçlamasıyla tutuklandı.

Haaretz gazetesinin haberine göre, yıllarca Gantz'ın evinde çalışan 37 yaşındaki Omri Goren Gorochovsky aleyhindeki iddianamede, Gantz'ın evinden bilgi iletme teklifiyle 31 Ekim'de Black Shadow (Kara Gölge) adlı bir hacker grubuyla Telegram aracılığıyla bağlantı kurduğu bilgisi verildi.

Black Shadow, geçen ay İsrail merkezli bir internet servis sağlayıcısını hedef alan büyük bir siber saldırıdan sorumlu tutulmuştu.

İddianameye göre, sahte bir isim kullanarak kendisini İsrail Savunma Bakanı'nın evinde çalışan biri olarak tanımlayan Gorochovsky, gruba evin içinden bilgi sağlayabileceğini söyledi ve para karşılığında bakanın bilgisayarına kötü amaçlı yazılım yüklemeyi teklif etti.

Gizli bilgilere erişememiş

Gorochovsky, güvenilirliğini kanıtlamak için bakanın evindeki masa, bilgisayar, telefon, tablet dahil çeşitli eşyaların fotoğraflarını da gönderdi.

İsrail İç İstihbarat Servisi Şin Bet, çalışanın evdeki veri koruma protokolü nedeniyle herhangi bir gizli bilgiye erişemediğini bildirdi.

Gorochovsky'nin avukatı Gal Wolf, müvekkilinin ulusal güvenliğe zarar verme niyetinde olmadığını ve ekonomik sıkıntıları nedeniyle herhangi bir casusluk yapmadan para elde etmeyi amaçladığını öne sürdü.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER