Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail polisinin down sendromlu genç Filistinliyi tartakladığı görüntüler büyük tepki topladı

Down sendromlu Muhammed el-Ajlouni, İsrail güçlerinin Pazartesi günü kendisini zorla gözaltına almaya çalışması sonrası hastaneye kaldırıldı.

İsrail polisinin down sendromlu genç Filistinliyi tartakladığı görüntüler büyük tepki topladı

Geçtiğimiz hafta, aşırı sağcı Knesset üyesi Itamar Ben-Gvir’in Filistinli bir aileye ait arazideki ofisinin mahkeme kararıyla yeniden açılması öncesi İsrailli yerleşimciler Şeyh Cerrah’a baskın düzenlemiş, Salem ailesinin arazisinde çadır kuran düzinelerce Filistinli, yerinden edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.

İnternette dolaşan görüntülerde Salem ailesinin mahkeme kararıyla yerinden edilmesine karşı yapılan gösteriler sırasında İsrailli memurlar, tutuklamak için Muhammed el-Ajlouni’yi zorla alıkoyuyor, down sendromlu 25 yaşındaki Aljouni, polisin zor kullanışı sonrası panik halinde çığlık atıyordu.

Olay yerinde bulunan sağlık görevlisi Muhammed Dannoun, El Cezire’ye beş polisin Aljouni’yi ciddi şekilde dövdüğünü ve yerel halkın müdahalesi olmasaydı tutuklanmış olacağını söyledi.

Dannoun, Filistin Kızılayı Derneği ambulansıyla hastaneye götürülen Aljouni’nin panik halinin tedavi sonrasında da devam ettiğini, boyun ve omuzlarında ağrı çektiğini söyledi.

ABD merkezli Yahudi hakları grubu If Not Now,  “İsrail devletinin şiddeti acımasızdır ve bir Filistinlinin yaşı, cinsiyeti veya kabiliyeti umurunda değildir tüm Filistinliler bir tehdit olarak görülüyor” dedi .

Filistin’in Birleşik Krallık’taki misyonunun başkanı Husam Zomlot, Ajlouni’nin alıkonulduğu videoyu “Ne kadar dibe batabilirsiniz?” diyerek paylaştı.

Yerel basına konuşan görgü tanıklarına göre, Ajlouni, ailelerle dayanışma için el-Saow ve Salem evlerinin yanında yapılan bir düğüne katılıyordu. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER