Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail mahkemesinin ‘sessiz ibadet’ onayına tepki..

İsrail mahkemesi, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetti.

İsrail mahkemesinin ‘sessiz ibadet’ onayına tepki..

İsrail mahkemesi, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, İsrail mahkemesinin, Yahudilerin Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerine onay vermesine ilişkin karara karşı çıkmaya davet etti.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Ali Erbaş, İsrail mahkemesinin kararını şiddetle kınadı. Erbaş, mesajında, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu kararın “işgal devleti” İsrail’i cesaretlendireceğini ifade etti.

Söz konusu kararın İsrail’in Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerini artırarak devam etmesine sebep olacağını bildiren Erbaş şunları kaydetti: “Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır.”

Dışişleri Bakanlığı da İsrail mahkemesinin, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa’da “sessizce” ibadet etmelerine onay vermesini şiddetle kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’de bir mahkeme tarafından alınan Yahudilerin Mescid-i Aksa’da ‘sessizce’ ibadet etme hakkı olduğunu iddia eden kararı şiddetle kınıyoruz.” ifadesiyle söz konusu karara tepki gösterildi.

Açıklamada, kararın Mescid-i Aksa’da statükoyu aşındırmaya çalışan fanatik çevreleri daha da cesaretlendireceği ve yeni gerginliklere yol açmasının dikkate alınması gereken, endişe verici bir ihtimal olduğu vurgulanarak “Uluslararası toplumu bu yanlış, gayri hukuki ve tehlikeli karara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik tüm provokasyonlara kuvvetle karşı çıkmaya çağırıyoruz.” ifadesine yer verildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER