Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

'İSRAİL İLE NORMALLEŞMEK İHANETTİR' DİYEN İSİM TUNUS CUMHURBAŞKANI OLDU..

Geçtiğimiz günlerde "İşgal yönetimiyle ilişkileri normalleştirmek büyük ihanettir" açıklamasında bulunan Kays Said, Tunus'un yeni Cumhurbaşkanı oldu.

Tunus'ta düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda bağımsız aday Kays Said, sandık çıkış anketlerine göre açık ara farkla ülkenin yeni cumhurbaşkanı oldu.

Tunuslu Emrhod Kamuoyu Araştırma Şirketinin yayınladığı sandık çıkış anketine göre, bağımsız aday Anayasa Profesörü Kays Said oyların yüzde 72,53'ünü alarak ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçildi.

Diğer aday, medya patronu Nebil el-Karvi'nin ise oyların yüzde 27,47'sini aldığı belirtildi.

Tunus'ta seçimleri yöneten Yüksek Seçim Komisyonu (YSK), katılımı oranını yüzde 57,8 olarak açıkladı. YSK'nin ilk resmi sonuçları 16 Ekim'e kadar açıklaması gerekiyor.

"İSRAİL İLE NORMALLEŞMEK İHANETTİR" DEMİŞTİ
Tunus'ta düzenlenen cumhurbaşkanı seçiminden galip çıkan bağımsız aday Kays Said'in Siyonist İsrail Rejimi ile normalleşmeye karşı çıktığı biliniyor. Kays Said, geçtiğimiz günlerde "İşgal yönetimiyle ilişkileri normalleştirmek büyük ihanettir" açıklamasında bulunmuştu.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Said konuşmasında şu ifadelere yer vermişti:

"Normalleştirme büyük ihanettir. Bir halkı tümüyle yurdundan kovmuş ve aşağılamış bir yönetimle ilişkileri normalleştirenin sorgulanması gerekir.
İşin aslında normalleştirme kelimesinin kullanılması da yanlıştır. Çünkü biz gasp edici bir düşmanla karşı karşıyayız."
HAMAS'TAN KAYS SAİD'E TEBRİK MESAJI
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Tunus’ta dün gerçekleştirilen seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilen Kays Said’i kutladı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin aktardığına göre Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Kays Said’in seçim zaferinin Filistin davasına ve haklı davalara büyük bir destek olduğunu söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER