Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail askerlerinin cenazeye saldırısına büyük tepki: “Dehşete düştük”

Al Jazeera'nın Cenin’de öldürülen muhabiri Şirin Ebu Akile'nin cenazesini taşıyan kalabalık kilise çıkışında İsrail güçlerinin saldırısına uğradı.

İsrail askerlerinin cenazeye saldırısına büyük tepki: “Dehşete düştük”

İsrail güçleri tarafından öldürülen Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile’nin cenazesi için bugün Kudüs’teki bir hastanenin önünde toplanan Filistinlilere, İsrail polisi tarafından ses bombası atıldı.

Filistinliler, Ebu Akile’nin tabutunu Eski Şehir’deki Fransız Hastanesi’nden Roma Katolik Kilisesi’ne kadar taşımak istedi. Ancak hastanenin önünden ayrılamadan İsrail güçleri cenaze alayına saldırarak geri püskürttü.

Dakikalar sonra İsrail güçleri tabutun bir aracın içine konulmasını istedi. Tabutun cenaze alayı olmadan hastaneden ayrılmasına izin verilerek cenazeye katılmak isteyen onlarca insana engel olundu.

İsrailli güçlerin Şirin Ebu Akile’nin cenazesine saldırdığı anların görüntüleri dünya çapında gündem oldu.

Birleşmiş Milletler: “Büyük bir üzüntü ile izledik”

BM Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Genel Sekreter’in Şirin Abu Akleh’in cenazesinde Brifingde sorulan sorulara yanıt olarak yaptığı açıklamasında, “Genel Sekreter bugün Filistinli-Amerikalı gazeteci Şirin Abu Akleh’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki cenazesini büyük bir üzüntüyle izledi” dedi.

Haq, “İsrail güvenlik güçleri ile St. Joseph Hastanesi’nde toplanan Filistinliler arasındaki çatışmalardan ve olay yerinde bulunan bazı polislerin davranışlarından derinden rahatsız oldu. Düşünce ve ifade özgürlüğü ve barışçıl toplanma hakları da dahil olmak üzere temel insan haklarına saygı gösterilmesi çağrısında bulunmaya devam ediyor” diye konuştu.

AB: “Dehşete düştük”

Avrupa Birliği (AB) Filistin Temsilciliği, İsrail askerlerinin öldürdüğü Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile’nin cenazesinde “İsrail polisinin uyguladığı gereksiz güç kullanımı karşısında dehşete düştüğünü” açıkladı.

Açıklamada “St. Joseph Hastanesi yerleşkesindeki şiddet ve cenaze töreni boyunca İsrail polisinin gereksiz güç kullanımı karşısında dehşete düştük. Böyle orantısız davranışlar yalnızca daha fazla gerilimi körükler” değerlendirmesinde bulunuldu.

Beyaz Saray: Al Jazeera muhabirinin cenazesine polis müdahalesi “rahatsız edici”

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, İsrail polisinin öldürülen Al Jazeera televizyonunun Filistinli muhabiri Şirin Ebu Akile’nin (51) cenazesine müdahale etmesine ilişkin görüntüleri “rahatsız edici” olarak nitelendirdi.

Psaki, “Bugünkü cenaze törenine müdahale rahatsız edici, bu müdahaleyi üzüntüyle karşılıyoruz, bu barışçıl bir süreç olmalıydı” dedi.

Sanders: Rezalet

ABD’de bir tepki de ABD solunun önemli isimlerinden Bernie Sanders’tan geldi. Sanders, yaptığı paylaşımda “İsrail güçlerinin Filistinli gazeteci Shireen Abu Akleh’in cenazesinde yas tutanlara yönelik saldırısı bir rezalet. Amerika Birleşik Devletleri bunu kınamalı ve onun öldürülmesiyle ilgili bağımsız bir soruşturma talep etmelidir” dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER