Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL TEDİRGİN: SUUDİ ARABİSTAN´DA DARBE OLASILIĞI

İsrail Rejimi İç Güvenlik Araştırma Merkezi´nin Suudi Arabistan´a ilişkin olarak hazırladığı raporda çarpıcı ifadeler yer aldı. Raporda, Suudi Arabistan´da yaşanabilecek gelişmelerin İsrail´in çıkarlarını tehlikeye atabileceği belirtildi.

İSRAİL TEDİRGİN: SUUDİ ARABİSTAN´DA DARBE OLASILIĞI

Siyonist İsrail Rejimi´nin İç Güvenlik Araştırma Merkezi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman´ın iç ve dış meseleler karşısındaki başarısızlıkla sonuçlanan politikalarını gözlemleyerek söz konusu durumun İsrail´in menfaatlerini ciddi şekilde tehlikeye attığını bildirdi.

Siyonist İsrail Rejimi´nin İç Güvenlik Araştırma Merkezi, Suudi Arabistan merkezli yaşanan gelişmelere dair bir rapor hazırladı.

gettyimages-928554820-8.jpg?

MUHAMMED BİN SELMAN BAŞARISIZLIK YAŞIYOR

İsrail İç Güvenlik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan rapora göre Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ?2030 Vizyonu´ ismi de verilen toplumsal ve ekonomik programını uygulamada başarısızlık yaşıyor. Suudi Arabistan´da ekonomi başta olmak üzere yaşanan kötü gidişata dair itirazların patlak verme ihtimali Suudi Arabistan´da istikrarın yok olmasına sebep olabilecek bir nitelik taşıyor.

 

Tasnim´de yer alan habere göre İsrail İç Güvenlik Araştırma Merkezi Direktörü Amus Yeldin ve Yuil Jonski´nin hazırladığı raporda Suudi Arabistan´ın Yemen´e yönelik gerçekleştirdiği koalisyon saldırılarında da başarısız olduğu bildirildi. Öte yandan Suudi Arabistan´ın Katar´a karşı da mücadele yürüttüğü belirtilirken bu mücadelede de Suudi Arabistan´ın başarısız olduğu vurgulandı.

 

king-salman-1.jpg?

SUUDİ ARABİSTAN´DA DARBE OLASILIĞI

Siyonist İsrail Rejimi İç Güvenlik Araştırma Merkezi´nin hazırladığı raporda Riyad´daki yönetimin geleceğine dair tahminlerde de bulunuldu. Yayınlanan raporda Suudi Arabistan yönetiminin bir darbe ihtimali ile karşı karşıya olduğu belirtildi. Raporda Suudi hanedanının üyelerinden birinin ansızın bir darbe gerçekleştirebileceği ifade edildi.

Söz konusu raporda, Riyad´daki yönetimin geleceğine dair yapılan tahminlerden biri de ülkede halk ayaklanması gerçekleşebileceği yönünde oldu. Raporda, ?Suudi Arabistan, Riyad´ın ülke genelindeki kontrolünü zayıflatabilecek şekilde halk ayaklanmasıyla karşı karşıya kalabilir? ifadeleri kullanıldı.

 

 

benjamin-netanyahu-1.jpg?

?İSRAİL´İN ÇIKARLARI ZARAR GÖRÜR?

Suudi Arabistan´da darbe yahut halk ayaklanması yaşanabileceği konusunda uyarılarda bulunulan raporda bu senaryolardan birinin yaşanması halinde İsrail´in stratejik çıkarlarının zarar göreceği kaydedildi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER