Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail polisi Mescid-i Aksa´da 8 Filistinli kadını gözaltına aldı

İsrail polisinin Mescid-i Aksa´nın içinden 8 Filistinli kadını gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail polisi Mescid-i Aksa´da 8 Filistinli kadını gözaltına aldı

15. 08. 2018 Çarşamba

KUDÜS 

Görgü şahitlerinden alınan bilgiye göre, İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa´da aralarında 1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah´ın kız kardeşi Nahide Ebu Şakra´nın da olduğu 8 Filistinli kadını gözaltına aldı.

İsrail polisi, Harem-i Şerif´in kapılarından birinin iç tarafından gözaltına aldığı Filistinli kadınları, sorgulamak üzere Eski Şehir bölgesinde bulunan gözaltı merkezine götürdü.

Şeyh Salah´ın kız kardeşi Ebu Şakra, 25 Temmuz´da da Mescid-i Aksa´nın Er-Rahme Kapısı´nda İsrail polisi tarafından gözaltına alınmış ve iki hafta Harem-i Şerif´ten uzaklaştırma şartıyla serbest bırakılmıştı.

İsrail makamları, fanatik Yahudilerin baskınlarını arttırdığı kutsal mabedin Er-Rahme Kapısı´nda Filistinlilerin toplanmasına izin vermezken, Ürdün Vakıflar İslami İşler ve Mukaddesatı Bakanlığı´na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi görevlilerinin de bu alanda temizlik yapmasını engelliyor.

Filistinli aktivistlere göre, İsrail, Mescid-i Aksa´yı mekânsal olarak bölme projesi kapsamında Er-Rahme Kapısı bölgesini fanatik Yahudilere ayırmayı hedefliyor.

Fanatik Yahudiler biz kez daha Aksa´ya baskın düzenledi

Öte yandan Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nden yapılan yazılı açıklamada, 68 fanatik Yahudi´nin sabah saatlerinde İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, fanatik Yahudilerin silahlı İsrail polisleri korumasında yaklaşık 4 saat Harem-i Şerif´in avlularında gezdiği vurgulanarak, bir başka Yahudi grubun da öğle namazından sonra Aksa´ya girdiği aktarıldı.

Yahudilerin baskınları 2003´te başladı

Yahudilerin Mescid-i Aksa´ya baskın düzenlemesi, İsrail polisinin tek taraflı aldığı kararla 2003´te başladı.

Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesatı Bakanlığı´na bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresi´nin tüm baskılarına rağmen, İsrail makamları baskınları sürdürmekte ısrar ediyor.

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde, sabah saatlerinde ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kere Mescid-i Aksa´nın güneybatı duvarında bulunan El-Meğaribe Kapısı´ndan Harem-i Şerif´in avlusuna giriyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs´ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu´s Sahra Camisi´nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa´da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER