Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSRAİL KATLİAM YAPIYOR ABD ALKIŞ TUTUYOR

ABD Başkanı Donald Trump´ın 6 Aralık´ta Kudüs´ü ´İsrail´in başkenti´ olarak tanımasından yaklaşık 5.5 ay sonra ABD Büyükelçiliği Tel Aviv´den taşınarak Kudüs´te açılıyor. Gerçekleşen açılışa Trump´ın kızı Ivanka Trump ve damadı Jared Kushner da katıldı.

İSRAİL KATLİAM YAPIYOR ABD ALKIŞ TUTUYOR

Ivanka Trump ve Jared Kushner çifti, Kudüs´e geldiğinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Resmi temaslar gerçekleştiren çift, sonrasında ise büyükelçiliğinin açılış lansmanına katıldı. Lansmanda gülüp eğlenen ve zafer edasıyla kutlamalar yapan çift, İsrail´in "yeni dönemini" kutladı.

Kushner ve Trump çiftinin şeytani eğlenceleri sırasında gerçekleşen bir diğer olay ise Ramallah ve Gazze´de gerçekleştirilen İsrail karşıtı eylemlerdi. Ancak son derece barışçıl olan bu eylemler İsrail askerlerinin barbarlığı ile büyüdü ve bir katliama dönüştü.

KATLİAMA ALKIŞ TUTTULAR

Trump ve Kushner´in eğlenceleri sırasında binlerce Filistinli topraklarına kanlarını döktü. Olaylarda çok sayıda Filistinli şehit olurken, 1700´den fazla Filistinli yaralandı. Yaralıların bir kısmının da durumunun ağır olduğu belirtildi.

NETANYAHU: KARAR ÇOK CESURCA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı konuşmada, Donald Trump´ın elçiliği Kudüs´e taşıma kararını övdü. Netanyahu, kararı "cesur" olarak niteledi.

TRUMP TÖRENE KATILMADI

Amerika Birleşik Devletleri´nin Kudüs Büyükelçiliği için bugün açılış töreni düzenlendi. Tören Türkiye saatiyle 16.00´da yapıldı. Açılışa Başkan Donald Trump katılmadı ancak davetlilere telekonferansla hitap ettti.

TRUMP: "İSRAİL HALKININ HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Donald Trump, İsrail´in "Kudüs´ten yönetildiğini söyleyip bizde büyükelçiliğimiz oraya taşıdık" dedi.

Elçiliği Kudüs´e taşıyarak gerginliğin fitilini ateşleyen ABD Başkanı, "Ülkesinin kalıcı bir barış anlaşmasını hedeflediğini" söyledi. Yayımlanan video mesajında Trump ayrıca, "Bugün aldığımız karar İsrail halkının her zaman yanında olduğumuzun göstergesidir" dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER