Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail Gazze´de bir çocuğu şehit etti

İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi´nde düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesi sonucu Filistinli bir çocuk şehit oldu.

İsrail Gazze´de bir çocuğu şehit etti

İsrail askerlerinin abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen barışçıl "Büyük Dönüş Yürüyüşü" gösterilerine müdahalesi sonucu Filistinli bir çocuk şehit oldu, 8 kişi yaralandı. 

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi´nde yer alan Han Yunus kentinde düzenlenen gösterilerde açtığı ateş sonucu göğsünden vurulan 14 yaşındaki Hasan İyad Şelebi´nin şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, İsrail askerlerinin göstericilere ateş açması sonucu 8 Filistinlinin yaralandığı aktarıldı.

Filistinliler, 30 Mart´tan bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi´nin İsrail sınırında "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altında barışçıl eylemler düzenliyor.

İsrail askerleri ise "sürgün edildikleri topraklarına geri dönmeyi ve 2006´dan beri Gazze´ye uygulanan hukuksuz ablukanın kaldırılmasını" talep eden sivil halkın üzerine gerçek mermilerle ateş açıyor.

İsrail askerlerinin 30 Mart´tan bu yana devam eden barışçıl gösterilere müdahalesinde 230´dan fazla Filistinli şehit oldu. Aynı dönemde İsrail´in Gazze´ye düzenlediği hava saldırısı ve tank atışlarında da en az 14 Filistinli hayatını kaybetti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER