Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail gazetesi ´Yüzyılın Anlaşması´nı yayımladı

Israel HaYom gazetesi, ABD´nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakın zamanda açıklaması beklenen Yüzyılın Anlaşması planının maddeleri olduğunu öne sürdüğü bir belge yayımladı.

İsrail gazetesi ´Yüzyılın Anlaşması´nı yayımladı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´ya yakınlığıyla bilinen Israel HaYom gazetesi, ABDBaşkanı Donald Trump´ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Mısır´ın da destek verdiği belirtilen "Yüzyılın Anlaşması" planının resmi olmayan maddelerini yayımladı.

Gazetede yer alan ve ABD, İsrail veya Filistin makamlarından herhangi bir açıklama yapılmayan söz konusu planın ana maddeleri şöyle:

1- Anlaşma

İsrail ile Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Hamas arasında üçlü bir anlaşma imzalanacak. Bu anlaşmaya göre işgal altındaki Batı Şeria´da yer alan Yahudi yerleşim birimleri dışındaki topraklar ile Gazze Şeridi´nde "Yeni Filistin" adlı bir Filistin devleti kurulacak.

2- Bölgenin tahliyesi

Batı Şeria´daki büyük Yahudi yerleşim yerleri bugün olduğu gibi İsrail´in elinde kalacak. Bu yerleşim birimlerine yine Batı Şeria´daki izole yerleşim birimleri de katılacak ve böylece izole yerleşim birimlerine ulaşmak için büyük yerleşim birimlerinin alanları genişletilecek.

3- Kudüs

Kudüs, İsrail ile Yeni Filistin arasında bölünmeyecek ve paylaşılmayacak ancak her iki devletin de başkenti sayılacak. Ayrıca Kudüs´te yaşayan Araplar Yeni Filistin Devleti´nin vatandaşları olacak.

İsrail´e bağlı Kudüs Belediyesi, Yeni Filistin Hükümeti´nin ilgileneceği eğitim alanı hariç Kudüs´ün tüm alanlarından sorumlu olacak ve bu yeni devlet, Kudüs Belediyesi´ne su gideri ve vergi ödeyecek.

Yahudilerin Araplardan ev almalarına izin verilmeyecek ve aynı şekilde Araplar da Yahudilerden ev alamayacak. Kudüs´e yeni bölgeler eklemlenmeyecek ve kutsal alanların bugünkü statüsü devam edecek.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER