Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İsrail Filistinlilerin Arazilere El Koydu, Adı Yerleşimci Sivil İşgalciler Filistinlilerin Zeytin Ağaçlarını kesti

İsrail Sivil İdaresi Ruhsat Komitesi, Batı Yaka´nın kuzeyinde ve güneyinde Yahudi yerleşimciler için iki yeni çevre yolu inşası planını onayladı.

İsrail Filistinlilerin Arazilere El Koydu, Adı Yerleşimci Sivil İşgalciler Filistinlilerin Zeytin Ağaçlarını kesti

İsrail Sivil İdaresi Ruhsat Komitesi, Batı Yaka´nın kuzeyinde ve güneyinde Yahudi yerleşimciler için iki yeni çevre yolu inşası planını onayladı.

İşgalcilere ait 0404 sitesi, komitenin iki yol inşası için ruhsat verdiğini, birinci yolun Batı Yaka´nın kuzeyinde açılacağını ve Nablus´un güneyindeki Havara beldesi çevresini dolaşacağını, ikinci yolun ise El-Halil´in kuzeyindeki El-Arrub Kampı yakınlarında açılacağını yazdı.

İşgal yönetiminin Batı Yaka´nın kuzeyinde ve güneyinde açacağı iki çevre yolunun Filistinlilere ait binlerce dönüm tarım arazisinin gasp edilmesine yol açacağı belirtildi.

Batı Yaka´daki Yahudi Yerleşkeleri Konseyi, işgal yönetiminin kararını överek, Binyamin Netanyahu başkanlığındaki hükümetin yeşil ışığı olmadan planın hayata geçirilemeyeceğine işaret etti.

İşgal rejimindeki seçimlerden sonra yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Netanyahu, 9 Nisan´da yapılan seçimlerden birkaç gün önce yaptığı açıklamada, Batı Yaka´daki Yahudi yerleşkelerini işgal rejimine ilhak etme sözü vermişti.

Fanatik Yahudi yerleşimcilerden oluşan ?Bedel Ödetme Çetesi? üyesi bir grup Yahudi yerleşimci dün sabah erken saatlerde Ramallah´ın doğusundaki Burga köyünde 150´den fazla zeytin ağacını kesti.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Burga köyü arazileri üzerinde kurulu Yahudi yerleşkesinden gelen onlarca yerleşimci zeytin bahçelerine hücum etti.

Yahudi yerleşimcilerin işgal ordusu himayesinde Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını kesmeye başladıkları bildirildi.

Bedel Ödetme Çetesi üyesi Yahudi yerleşimcilerin saldırısından zarar gören Filistinli çiftçilerden İbrahim Kenan, Yahudi yerleşimcilerin iki gün önce arazisinde çalışırken kendisine saldırdıklarını ve bölgeden kovduklarını söyledi.

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka´da terör estirmeyi sürdüren Yahudi yerleşimciler, her fırsatta Filistinlilere, evlerine ve işyerlerine saldırıyor, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ediyor.

Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

Kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER