Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"İsmail Heniye´nin Şam ziyareti konusunda anlaşma sağlandı"

2011´de Suriye´den ayrılan Hamas´ın, Şam´a döneceği öne sürüldü. Hamas lideri Heniye´nin Şam´ı ziyaret edeceği belirtildi.

2011´de Suriye´den ayrılan Hamas´ın, İran´ın arabuluculuğuyla Şam´a yeniden döneceği öne sürüldü. Hamas lideri İsmail Heniye´nin Şam ziyareti konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Lübnan´da yayımlanan el-Ahbar gazetesinin haberine göre görüşmeler, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah´ın Beşşar Esed nezdinde yaptıkları doğrudan temaslar sonucu gerçekleşti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye´nin gelecekte Şam´ı ziyaret etmesi konusunda mutabakata varıldı. Bazı Hamas liderlerinin Tahran´da yaptıkları görüşmelerden sonra İran, Hamas´ın Suriye konusundaki tutumunu tamamen gözden geçirdiğini, Direniş Ekseni´ninde ABD´nin bölgedeki komplolarına karşı birlik olmaya ihtiyaç olduğunu açıkladı. 

Hamas´ın üst düzey liderlerinden İsmail Rıdvan, konuyla ilgili olarak ?Hamas, Suriye´nin Filistin´i destekleyen hayati rolünü yeniden kazanması konusunda ısrarcıdır. Suriye her zaman Filistin´in destekçisi ve işgalcilere karşı direniş için bir kucak olmuştur.? dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER