Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSLAMİYETİ ‘MÜSLÜMANLARDAN ‘KURTARMAK

İslamiyet’i anlamak ve anlamlandırmak için İslam tarihini incelemek ve analiz etmek hayati bir öneme sahiptir.

İSLAMİYETİ ‘MÜSLÜMANLARDAN ‘KURTARMAK

Azad Haber'den Kenan Sarısaç'ın "konuya dair" analizi...

"Hasbünallahu ve Ni’mel Vekîl"

İslamiyet’i anlamak ve anlamlandırmak için İslam tarihini incelemek ve analiz etmek hayati bir öneme sahiptir. İslamiyet’in başına gelen en önemli hadiselerin müslümanlardan geldiği bu analiz neticesinde ortaya çıkacaktır. Dört halifeden üçünün ve on iki imamdan nerdeyse tamamının Müslümanlar tarafından öldürülmesi ve Hz. Muhammed’in ölümünden hemen sonra başlayıp günümüz kadar devam eden hadiseler işin vahametini ve İslamiyet’in çözülmesi gereken asıl sorununun Müslümanlar olduğunun bariz kanıtıdır. İslamiyet’i hacı, şeyh, mürit, siyasetçi, seyit, halife, derviş, mehdi- Mesih ve en önemlisi kendimizden korumak İslamiyet’i anlamanın yolu ve gerçek bir Müslüman olmanın gereğidir. İslamiyet adına söz söyleme yetkisini kendisinde görenler, bizleri (kendisini Müslüman addedenleri) yanıltmakta ve bizlere bambaşka bir İslamiyet bambaşka bir din anlatmaktadır. Ve çoğumuz bu anlatılara sorgulamadan inanıyoruz. Dinimiz bize en çok akıl etmeyi düşünmeyi öğütlemiyor mu.?

İslamiyet zikirle zıplayarak kendinden geçerek, gece gündüz batıya küfreder, antisemitizmle, cihatla anlaşılacak, yaşanacak bir din değildir. İslamiyet bir özdür, bir ahlak yasasıdır, bir vicdan hareketidir.

Vicdan sahibi olmayan, kendisi için istediğini tüm insanlar için istemeyen, kalbinde merhamet olmayan , zalimin zulmüne karşı çıkamayan, doğaya ve hayvanlara merhameti olmayan , hakikati inkar eden : gece gündüz namazda kılsa, oruçta tutsa gerçek manada bir Müslüman olamaz. Eğer dini ona kim olursa olsun zulme karşı durmayı ve mazlumdan yana olmayı, insanı ve doğayı sevmeyi, merhameti, vicdanlı ve adil olmayı öğütlemiyorsa o din İslamiyet değildir. Gerçek Müslüman duruşunu gerçek İslami duruşu sergilemek zor değil. Ve bunun için başkasına ihtiyacımız yok. İlla ki bir vekil, bir dost bir yardımcı istiyorsak;

“O vekil ve yardım edici olarak size yeter.” Ayeti bize bunun cevabını veriyor.

 

Azad Haber



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz