Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İSLAMİ FİNANSIN KALBİ TUNUS´TA ATACAK

İslam Kalkınma Bankasının 43. Genel Kurulu, 1-5 Nisan´da Tunus´ta yapılacak. Genel Kurulda Türkiye´yi, Başbakan Yardımcısı Şimşek´in temsil etmesi bekleniyor.

İSLAMİ FİNANSIN KALBİ TUNUS´TA ATACAK

 İslam Kalkınma Bankasının 43. Genel Kurulu, 1-5 Nisan´da Tunus´ta yapılacak.

Bankanın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, üye 57 ülkenin temsilcilerinin bir araya geleceği Genel Kurula, Türkiye´den, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek´in katılması bekleniyor.

Genel Kurula 2 bin kişinin katılması beklenirken, İslami finans başta olmak üzere küresel ekonomi ve üye ülkelerdeki sorun ve fırsatlar 50 oturumda ele alınacak. Genç işsizlik, Afrika´da altyapı yatırımları, kadının ekonomik olarak güçlendirilmesi, sürdürülebilir ulaşım ve dijital teknolojiler, körlükle mücadele, oturumlarda tartışılacak diğer konu başlıkları arasında yer alıyor.

İslam Kalkınma Bankası, 7 Aralık 1973´te aralarında Türkiye´nin de bulunduğu tamamı İslam Konferansı Örgütüne üye ülkeler tarafından kuruldu.

Faaliyetlerine 20 Ekim 1975´te başlayan banka, üye ülkeler ve Müslüman toplumların ekonomik kalkınmalarına ve sosyal gelişmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Bugüne kadar üye ülkelere toplam 128 milyar dolar finansman sağlayan banka, Türkiye´ye de 483 proje için 11,2 milyar dolar kullandırdı.

Ankara ve İstanbul´da 2014´te ofis açan banka, Türkiye´yi bölgesel bir merkez olarak kullanıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER