Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslamcı Dergilerin Haziran sayıları çıktı!

İslamcı dergilerden İktibas, Ümran ve Davet Mektebi dergilerinin Haziran 2019 sayıları çıktı..

İslamcı Dergilerin Haziran sayıları çıktı!

İktibas Dergisi Haziran 2019 Sayısı Çıktı

İslamilik Endeksi adı altında ABD´de yayınlanan endeksi gündemine alan İktibas´ın yeni sayısının kavram bölümünde ise ?Beka nedir?´ sorusunun yanıtı aranıyor.

İktibas uzun soluklu yürüyüşüne 486´ıncı sayısı ile devam ediyor. İslam dünyasına karşı Batı kaynaklı yeni bir operasyon kokusu veren İslamilik Endeksi, bu ay derginin Yorum konusunu oluşturuyor. Maksatlı düzenlendiği her halinden belli olan bu  çalışmanın yarattığı etki yanında, İslam dünyasında duyulan özgüven eksikliği de değerlendiriliyor.

Derginin bu ay dikkat çekici bir diğer başlığı, kavram bölümünde incelenen ve seçim sürecinde ismi sıkça telaffuz edilen ?Beka´ kelimesi. Beka nedir, Baki kimdir sorularının yanıtının verildiği bölümün ardından, yazar Ahmed Kılıçkaya ile İslamı anlama ve yaşamada ?yöntem´ konulu bir de söyleşi bulunuyor.

İktibas Dergisi - Sayı 486 ( haziran 2019 ) - Kollektif

 

 

 

 

 

***

Umran Dergisi Haziran 2019 sayısı çıktı

Umran Dergisi yeni sayısında küreselleşen darbeler ve düzen arayışlarını irdeliyor.

-Küreselleşen Darbeler ve Düzen Arayışları-

Yaşanan ticaret savaşlarına, küresel aktörlerin başta İslâm coğrafyası olmak üzere özellikle enerji havzalarında güç gösterilerine baktığımızda sanki yeni bir dünya savaşının fitili ateşlenmiş gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuz söylenebilir. Libya´da General Hafter´in davetiyle yabancı uçaklar ile BAE hava üssünden kalkan BAE ve Mısır uçakları Müslümanları bombalıyor. Çin, toplama kamplarında Uygurlara kan donduran işkenceler uyguluyor. Filistin´i cehenneme çeviren İsrail tavuk boğazlar gibi her gün Filistinli Müslümanları şehit ediyor.  

Diğer taraftan yeni dönemde askeri çatışmaların ağır olabilecek faturası nedeni ile temel savaş, teknoloji ve ekonomi üzerinden yürütülmekte. Ama temel strateji değişmiş değil; bir devletin diğer bir devlet üzerinde üstünlük tesis etmesi. Tam da bu nedenle ABD Başkanı Donald Trump´ın başvurduğu yöntemlerin, aslında ?Yeni Amerikan Yüzyılı´ projesinin bir parçası ve ?yeni dünya düzeni? denen olgunun bir uzanımı olduğu açık. ABD etnik ve bölgesel ayrımcılığı destekleyerek, İran ve Türkiye´yi istikrarsızlaştırmaya çalışıp, bölgede bir güvensizlik ortamı oluşturuyor. İran´a uyguladığı ambargoda Türkiye dâhil 8 ülkeye lütfettiği muafiyeti kaldırdığını açıklıyor. ABD´nin İran´ın ekonomisini ve askeri kapasitesini doğrudan hedef almasının, tabiatıyla bir tesadüf değil, üzerine düşünülmüş planlı bir politikanın ürünü olduğunu söylemek mümkün. Türkiye ise yeni eğilimler çerçevesinde bir güce sahip olma, dahası cendereden çıkış çabası içinde hem Türkiye ittifakını gündeme getiriyor hem de Rusya ve İran´a yakınlaşmaya çalışıyor ancak içerdeki daralma ittifak alanını genişletemiyor, dışarda ise NATO ve ABD bunu onaylamıyor.                      

ümran dergisi haziran 2019 sayısı çıktı ile ilgili görsel sonucu

***


Davet Mektebi Dergisi 53. Sayısı (Haziran 2019) Çıktı!..

Davet Mektebi Dergisi 53. Sayısında ?YIKILAN ŞEHİRLERİMİZ!" sloganıyla okuyucusuyla buluştu.

Dünya üzerinde acımasız savaşlar maalesef devam ediyor. İslâm coğrafyası kan ağlarken ayrıca bölünmüş, parçalanmış bir görüntü veriyor. Her şeye rağmen bizler bir kurtuluş hikâyesini yeniden yaşamak istiyoruz. Yüklerimiz ağır, şehirlerimiz harabe, dertlerimiz büyük?

Bugün İslâm izlerini taşıyan birçok şehir, yok olmakla karşı karşıyadır. Günümüzde Kahire öksüz, Kudüs esir, Halep harap, Bağdat virane, Kabil çökmüştür. Uzakdoğu Müslümanlarının kentleri bir taraftan savaşlar, öte taraftan zulüm, açlık ve sefaletle kırılmış vaziyettedir.

Davet Mektebi bu sayısında içinde bulunduğumuz bu kötü gidişatın izlerini şehirlerimiz üzerinden okumaya çalışıyor.

Bundan sonraki sayılarımızda siz değerli okuyucularımızdan özgün yazı ve çalışmaları içtenlikle bekliyoruz.

Dr. Adnan Oktay
DM Gen Yay Yön.

Davet mektebi dergisi haziran 2019 sayısı çıktı ile ilgili görsel sonucu

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz