Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslam alimi Muhammed Ali Es-Sabuni vefat etti

İslam dünyasının önde gelen alimlerinden Muhammed Ali es-Sabuni, Yalova'daki evinde 81 yaşında hayatını kaybetti.

İslam alimi Muhammed Ali Es-Sabuni vefat etti

Suriyeli alim ve Suriye İslam Alimleri Birliği Eski Başkanı Muhammed Ali es-Sabuni bugün yaşadığı Yalova'da Hakk'ın rahmetine kavuştu. Necmettin Erbakan hocanın da dostu olan Muhammed Ali es-Sabuni yüzlerce eser yazdı. Bu eserlerin en önemlileri arasında 7 ciltlik Safvetü't Tefasir (Tefsirlerin Özü) yer aldı. Binlerce talebeyi yetiştiren Muhammed Ali es-Sabuni hayatı Muhammed Ali es-Sabuni kimdir? biyografi içerimizde... 

Muhammed Ali es-Sabuni kimdir?

1 Ocak 1930 yılında Süriye'nin Halep şehrinde dünyaya gelen Sabuni, 1952 yılında Ezher Üniversitesi eş-Şeri'a fakültesini bitirdi, daha sonra Şeri kada (yargı) bölümündeki tahassüs eğitimini de tamamlayarak 1954 yılında Ezher'den mezun oldu.

Daha sonra el-Alimiyye diplomasını almaya hak kazanan Muhammed Ali es-Sabuni, ardından ülkesi Suriye'ye dönerek sekiz yıl sürecek tedris faaliyetlerinde bulundu,  Suudi Arabistan'a göç ederek Mekke-i Mükerreme Üniversitesi Eğitim Fakültesinde ve eş-Şeria fakültesinde dersler vermeye başladı. Buradaki tedris hizmeti 28 yıl devam eden Sabuni, üniversite hocaları yetiştirdi ve Ümmü'l-Kurra Üniversitesinde birçok klasik eserin tahkikini yaptı.

Gerek metodu gerekse içeriği açısından, eserleri çok beğenilen ve dünyanın birçok yerinde ders kitabı olarak okutulan ünlü alim,  Türklere ve Türkiye’ye duyduğu ayrı sevgiyle de tanındı, en küçük kızını da bir Türk genciyle evlendirdi.

Ünlü aliminin ünlü bazı eserleri arasında, "Safvetü’t-Tefâsir,  Ravaiu-l Beyân fî: Tefsîr-i Ayati-l Ahkâm min el-Kur’ân, Kabesün Min Nûri’l Kur’ân’ıl Kerim (8 cilt), Muhtasar-ı İbn-i Kesir, Tahkik-i Tenvirü’l Ezhan Min Tefsir-i Rûhû’l Beyân, (4 Cilt), Muhtasar-ı Tefsîr-i Taberî, Feth-ür-Rahmân b.Keşfi mâ Yeltebisu’ Fil-Kur’ân, El Muktataf min Ûyuni-t-Tefsir,  Îcâzü’l-Beyân fi Makâsıd’ı Suveri-l Kur’ân (1 cilt)" yer aldı.



Anahtar Kelimeler: İslam alimi Muhammed -Sabuni vefat

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER