Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslam adına saldırganlığın cazibesi!

Mehmet Göktaş Yazdı;

İslam adına saldırganlığın cazibesi!

Saldırganlık aslında herkes için aynı şekilde cezbedici bir lezzete sahiptir fakat genellemeyi bırakarak İslam adına yapılan saldırganlıklara bir nebze olsun temas etmek istiyorum.

Saldırganlığın, birilerini yıkıp devirmenin dayanılmaz bir cazibesi, doyumsuz bir hazzı ve zevki vardır. Hele kişi bir de bunun tiryakisi olmuşsa değmeyin artık keyfine.

Her şeyden önce bu işin neticesinde bedavadan popüler olma, saldırganlığı sevenlerin nezdinde bir konum elde etme var, rakip gördüğü birilerini diskalifiye etme sevinci var.

Buradan anlaşılıyor ki saldırganlar tek başına değil onların kışkırtıcıları var, tepmeleri için birilerini onların önüne pas olarak atanlar var. Ne acıdır ki bu işin pazarı bu şekilde oluşuyor; “Okudunuz mu, dinlediniz mi, filana nasıl da haddini bildirmiş?” gibi birtakım değerlendirmelere hepimiz şahit değil miyiz?

İslam adına, İslam’ı savunma adına saldırganlığı kendilerine meslek edinenleri, üzerlerine vazife olarak alanları da kendi aralarında şöyle ikiye ayıralım;

Birincisi, İslam karşıtı olduğuna inandıkları veya gerçekten de öyle olan çevrelere saldıranlar. Biz bu konuda bile dikkatli olunması gerektiğine, bir Müslümanın bunu kendisine meslek edinmesini, bununla temayüz etmesini kabullenmiyoruz.

 Gelelim İslam’ı savunma adına kendileri dışındaki Müslümanlara saldırmayı kendilerine kimlik haline getirenlere, bununla beslenenlere, kendilerini bunun şehvetine kaptıranlara.

Bunlar birtakım konularda doğruyu söylüyor olsalar da şahsiyet sorunu yaşıyorlardır, Müslümanlar bunlardan hiç bir zaman emin değildirler, çünkü ısırmak bunların en belirgin meziyetleridir.

Müslümanlar! Dikkatli olun, hiç bir mümini, hiç bir İslam alimini ısırmaları için bunların önüne atmayın.

Onlar sizden dört gözle “filan âlim hakkında ne düşünüyorsunuz, filan hocanın şu sözüne ne diyorsunuz, falan âlimin şu kitabını okuyalım mı?” gibi sorular bekliyor ki üzerine atılıp saldırıversin.

Lütfen onların saldırılarını izlemeyin, dinlemeyin. Eğer birilerini değerlendirecekseniz bunu kendiniz yapın. Sırf güzel niyetinizden dolayı Allah size adil ve insaflı karar vermenize yardım edecektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz