Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

İslâm Ülkeleri İdarecilerine Açık Mektup

Burhan Bozgeyik - 30.10.2017

İslâm Ülkeleri İdarecilerine Açık Mektup

Bismillâhi´rRahmani´rRâhîm. ElhamdülillâhiRabbi´l ?Âlemîn. VesselâtuVesselâmu ?AlâResûlinâ Muhammedîn ve ?alââlihi ve ashâbihiecmâîn.

İslâm ülkelerinin değerli idarecileri! Sizlere evvelen Peygamber Efendimizin (asm) idarecilerle ilgili hadis-i şeriflerini hatırlatırım. Orada, âdil, Kur´ân ve Hadis´e bağlı, etbâ´ının dünyevî ve uhrevî saâdetini düşünen idarecilerle ilgili pek çok müjde olduğu gibi; adâletten ayrılan, İslâm inancından sapan idareciler hakkında da tehdid-i İlâhî hatırlatılmaktadır. Âdil idarecilerin Haşir meydanında Arş´ın gölgesi altında gölgelenecek yedi sınıf insanlar arasında olduğu malumunuzdur.

Bu idarecilik, Kâinatın Sâhibi, Mâliki olan Rabbimizin takdiridir. ?Benim babam padişahtı, ben öyle idareci oldum!?, ?Beni halk seçti, öyle idareci oldum? sözlerinin geçerliliği yoktur. Gerçekte, bir yaprak bile Cenab-ı Hakkın izni ve tasarrufu haricinde kımıldamazken, bir idarecinin o makama Kader-i İlâhî´nin tasarrufu hâricinde gelmesi düşünülemez. Rabbimizin ?Sultan? ismi tecelli etmekte, halkı iyi ülkelerin başına iyi, halkı azgınlaşmış olanların başına ona uygun idareciler gelmektedir. ?Nasılsanız, öyle idare edilirsiniz? hadis-i şerifini hatırlayalım. Allah u Teâlâ, cümlenizi ve cümlemizi ?iyiler? sınıfına dâhil eylesin. Bize düşen sizlere duâ etmektir. Sizler iyi olduğunuz takdirde, o iyilik bizlere de yansıyacaktır.

Sizler halkı Müslüman yahut ekseriyeti Müslüman ülkelerin idarecilerisiniz. Birinci vazifeniz, o Müslüman halkın, selâmetle Cennete gitmesi için gerekli imkânları hazırlamaktır. Bunun yolu da hayatın her safhasında Kur´an´ı ve hadisi hâkim kılmak, o Müslüman halkın ?doğru İslâmiyeti? öğrenmelerine ve yaşamalarına zemin hazırlamaktır. Şayet halkın doğru İslâmiyeti öğrenmelerinin önüne engeller konulmuşsa, ya da neticesi imanı kaybetmek ve ebedî hüsran olan yol gösteriliyor ve o Cehennem yolu kolaylaştırılıyorsa, bunun vebali de birinci derecede sizlerin üzerinizedir. Allah bunun hesabını sizlerden soracaktır. Sözü, Suûdî Arabistan´ın Veliahd Prensi Muhammed bin Selman´ın, ?Ilımlı İslâma geçeceğiz? açıklamasına getirmek istiyorum. Bu son derece tehlikeli, mahzurlu projeyi her safhasıyla ve neticeleriyle bilenlerdeniz. O projenin arkasında kimlerin, hangi mihrakların olduğunu da bizler kadar bütün dünya âlem biliyor.

Gerçekte İslâm tektir. Allah´ın seçtiği, beğendiği, gönderdiği dinin adına İslâm denir. İslâm, bütün umdeleri belli, net, berrak, güneş gibi parlak bir dindir. Peygamber Efendimiz (asm) bu dinin bütün esaslarını tebliğ etmiş, yaşayışıyla göstermiştir. Sahabeler, Tabiîn ve TebeîTâbiin devrinde bu Hak din tâvizsiz yaşanmıştır. ?Ilımlı İslâm? ise Vatikan´ın Amerikan´ın, Avrupa´nın ve İslâm´la savaşan çevrelerin projesidir. Buna kısaca, ?hâin yetiştirme projesi? de denilebilir. Ülkemizde bunu uygulayanlar, neticede rezil-rüsvay olmuşlardır. İslâm´ı dejenere etme projelerinin ve bu projeye omuz verenlerin tümünün âkıbeti de aynıdır. Rabbimiz HicrSûresi´nin 9. ayetinde meâlen; ?Kur´an´ı kesinlikle biz indirdik. Elbette onu yine biz koruyacağız.? Buyurmaktadır. İslâmiyet Allah u Zülcelâl Hazretlerinin koruması altındadır. Kimse ona müdahale edemez.

Aziz olan Allah-u Teâlâ´ya kul olanı, yani ?Abdülaziz? olanı Allah aziz eder, şânını yüceltir. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Devletinizin, iktidarınızın devamlı ve kuvvetli olmasını istiyorsanız, Kur´an ve Hadise bağlanınız, Allah´ın dinine sımsıkı sarılınız. Gücü ve kuvveti Allah-u Teâlâ´ya dayanmakta, Allah´ın Kitabına sarılmakta arayınız. ?Ilımlı İslâm? projesi gibi projeleri dayatanların gücü izâfîdir. Sizler de göreceksiniz, uzun zamandır İslâm ile ve Müslümanlarla savaşanların yerinde yeller esecektir. Bütün dünyada İslâm güneşi parlayacaktır. Selam, İslâm´a, Kur´an´a ve Hadise tâbi olanların üzerine olsun.

 

-Milli Gazete-



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz